Adaçayının Cilde Faydaları

Adaçayının Cilde Faydaları

Griye çalan yeşil ve kokulu yaprakları ile özellikle kış aylarının popüler çayları arasında yer alan adaçayı, tarih boyunca hafızayı güçlendirmekten diş ve dişeti hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmıştır. Adaçayının cilde faydaları ise, bitkiden elde edilen yağın cilt tahrişi geçirme, kızarıklığı alma, saç derisinde kepek oluşumunu önleme, selülitlerin görünümünü azaltma gibi özelliklerinden ileri gelmektedir.

Adaçayı Yağı ve Cilde Faydaları

Eritem Tedavisi: Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne göre adaçayı yağı, belirtileri arasında ciltte kızarıklık ve döküntü bulunan eritem hastalığına iyi geliyor. Yapılan araştırmalar adaçayı yağının cilt yüzeyinde kullanıldığında “hidrokortizon” benzeri bir etki yaratıyor ve kızarıklığı alarak “eritem” belirtilerini hafifletiyor.

Kepek: Northwestern Tıp Bilimleri Üniversitesi’ne göre kepek sorunu bulunan saç derisine adaçayı yağı ile düzenli olarak masaj yapmak kepek oluşumunu önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca, günlük şampuanınıza bir kaç damla adaçayı ekleyerek kepek tedavisinde kullanabilirsiniz.

Kaşıntılı Cilt Hastalıkları: Egzama, sedef hastalığı, mantar, akne ve diğer tahrişe yol açan, kaşıntılı hastalıkların belirtilerini hafifletmek için adaçayı yağı kullanabilirsiniz. Pek çok cilt bakım kreminde, deodorantlarda ve şampuanlarda kullanılan adaçayı yağı aynı zamanda etkili bir sinek kovucudur.

Akneler: Akne tedavisi için birkaç yaprak adaçayını kaynattıktan sonra suyun soğumasını bekleyip yüz yıkama suyu olarak kullanabilirsiniz. Adaçayı akneye yatkın ciltler için etkili bir yatıştırıcı toner olarak kullanılabilir.

Selülit Tedavisi: Selülit bulunan bölgelere adaçayı yağı ile düzenli masaj yapmak kan dolaşımını arttırarak toksinlerin atılmasına ve selülitlerin görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.

Cildin Görünümünü Geliştirmek: Adaçayı bitkisi cilde faydaları bilinen kalsiyum minerali ve A vitamini bakımından zengindir. Bu özelliği ile yeni cilt hücresi oluşumunu teşvik ederken mevcut hücreleri destekleyerek kırışıklık oluşumunu geciktirebilir.

Kaynaklar

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın