airpods-kullanimi

AirPods Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Teknoloji dünyasına tüm bu ürünlerle beraber damga vuran Apple son olarak ise hem kendisi için hem de aksesuar dünyası için beklenmedik bir adım atmış ve yeni nesil kablosuz kulaklıklarını tanıtmıştı. Doğrudan Apple çatısı altında geliştirilen ve doğrudan Apple tarafından üretilen yeni nesil AirPods akıllı kulaklıkları ise çıktığı andan bu yana satış rekorları kırmayı başardı. Sadece kablosuz bir kulaklık olması değil ya da sadece Siri ve benzeri özelliklere sahip olmasıyla değil tasarım detaylarıyla da dikkat çekmeyi başarmıştı. Şu an oldukça yüksek bir ücret karşılığı satışta olan yeni nesil kulaklıkların sürekli artan bir ilgi görmesiyle beraber kulaklıkların ne gibi ayrıcalıkları olduğu da merak ediliyor.

Neden AirPods bu kadar çok tercih ediliyor? iPhone ile uyum düzeni nasıl? Gibi birçok nokta kablosuz kulaklık serisinin merak edilen soruları olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu sorular bir yana dursun aslında AirPods kulaklıkları için en çok merak edilen nokta, kulaklıkların kullanımı ile ilgili püf noktaları. AirPods doğru bir şekilde nasıl kullanılır? Kulaklıkların yapabilecekleri neler? Pil ve benzeri konularda doğru kullanım için neler yapmak gerekiyor? Tüm bunlara daha detaylı olarak bakalım.

Nedir W1 Çipi? AirPods Serisine Ne Sağlıyor?

Kulaklıklar hakkında en basit, bilmeniz gereken noktadan yani kulaklıkların bağlantı özelliklerinden bahsedelim. AirPods kulaklıkları içerisinde W1 çipi yer alıyor. Kulaklıklar içerisinde yer alan W1 çipi Apple tarafından uzunca bir süredir kullanılan bir teknoloji. W1 çipi sayesinde çok kolay bir şekilde Apple ürünleri arasında bağlantı sağlayabiliyorsunuz. AirPods ile iPhone üzerinden örnek vermek gerekirse sadece kulaklığınızın şarj kutusunun kapağını açmanız bağlantı kurmanız için yeterli oluyor.

W1 çiplerinin sunduğu tüm bu ayrıcalıkların yanı sıra W1 çipleri daha kesintisiz bir bağlantı sunuyor. Bağlantı kopmaları sorunu tamamen ortadan kalkıyor. Ayrıca kulaklıklar pil tüketimini ise minimum seviyeye indiriyor. Zaten bu sayede 5 saate kadar kullanım sağlayabiliyorsunuz. W1 çiplerinin son büyük artısı ise kulaklıkların aktif kullanım algılamasını sağlaması. Şöyle ki kulaklığı kulağınıza taktığınız anda kulaklık bunu algılıyor ve çalışıyor.

Bu durumun tam tersi de geçerli. Bu kez kulaklık çıkarıldığında AirPods bunu otomatik olarak algılıyor. Diyelim ki müzik inliyorsunuz ve acil bir işlem yapmanız gerektiği için müziği durdurmanız gerek. Bunun için telefonunuzu açıp, durdur tuşunu bulup, müziği durdurmanıza gerek yok. Sadece kulaklıkları kulağınızdan çıkarmanızla müzik durduruluyor. Bu durumda kızılötesi sensörlerinin de etkisi olduğunu hatırlatalım.

Siri Kullanımı ve Çoklu Ürün Desteği

AirPods kulaklıkları sayesinde Apple kullanıcılara Siri desteği de sundu. Zaten Siri hakkında biraz bilgi sahibiyseniz bu durumda kolaylıkla AirPods Siri özelliğini kullanabiliyorsunuz. Sadece yapmanız gereken iki kez kulaklığa tıklamak ve Siri komutunu vermek. iPhone akıllı telefonunuzda Siri için verdiğiniz komutlarda nasıl bir yol izliyorsanız bu seride de aynı kullanım yapmanız yeterli oluyor. Birini aramak istediğiniz de kulaklığa Siri ara demeniz yeterli. Diğer komutlar için bu durum aynen geçerli. Diğer Siri komutlarını da sadece sesli komut ile kullanabiliyorsunuz. Siri dışında bilmeniz gereken bir diğer özellik ise AirPods kulaklıkların sadece iPhone akıllı telefonları ile kullanılmadığı. Aslında kulaklığın bu amaçla çıkarıldığı yönünde bir algı olsa da tam tersi olarak kulaklıklar hem MacBook bilgisayarlarınızda hem iPad tabletlerinizde hem de iPhone akıllı telefonlarınızda kullanılabiliyor. Peki iPhone dışında diğer cihazlardan kulaklığı kullanmak için ne yapmak gerekli?

  • Yapmanız gereken işlem oldukça basit. Sadece AirPods kulaklığı hangi cihazda kullanmak istiyorsanız o cihaz üzerinden AirPods kullanımını seçmeniz yeterli oluyor. Bu şekilde doğrudan istediğiniz cihaz ile bağlantı kurabiliyorsunuz.

Android Cihazlarla Bağlantı Kurabilirsiniz

AirPods kulaklıklar sadece Apple ürünleri ile bağlantı kuruyor gibi bir durum söz konusu değil. Kulaklık ile kolaylıkla Android cihazlara da bağlanabiliyorsunuz. Tabi bunun için W1 çiplerini kullanmak mümkün değil. Bluetooth üzerinden bağlantı kurmak mümkün. Bunun için yapacağınız işlemler ise şöyle;

  • Öncelikle Android cihazın Bluetooth bağlantısını açın. Ardından AirPods kapağını açın.
  • Şimdi ise etkinleştirme için AirPods kutusu arkasında yer alan butona 10 saniye basılı tutun. Daha sonra etkinleştirme ekranı karşınıza gelecektir. Standart Bluetooth bağlantısını yaparak bu ekranı da geçiyoruz. Bağlantı bu kadar basit.

Anlık Olarak Kulaklığın Şarj Durumunu Öğrenebilirsiniz

Bilmeniz gereken bir diğer nokta ise şarj noktası. 5 saat gibi bir süre devam edebiliyor olsa da AirPods kulaklıklarının pilleri de bir süre sonra son buluyor. Pilleriniz tamamen boşalmadan önce bilgi almak için ise kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Eğer en kolay yöntem ile pil kontrolü yapmak istiyorsanız şu adımlar takip edin;

  • Öncelikle AirPods ile iPhone bağlantısını yapıyoruz.
  • Ardından ise şarj kutusunun kapağını açmanız yeterli oluyor. Ekranda otomatik olarak şarj bilgisi gösteriliyor.

AirPods Kulaklıklarının Yazılımlarını Güncelleme

AirPods kullanıyorsanız dikkat isteyen bir diğer nokta kulaklıkların yazılım güncellemeleri. Yaşanan kopma sorunlarının çözümünün yanı sıra bağlantılarınız arasında güvenliği arttırmak için Apple AirPods yazılımlarını da güncellemekte. Yeni bir güncelleme varsa güvenliğiniz için kulaklıkları güncellemeniz gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken işlemler ise şöyle;

  • Kulaklıkları kutusuna koyun. Kulaklıklar kutusunun içerisindeyken iPhone bağlantısını devam ettirin. Ardından kulaklıkların kutusunun kapağını kapatın. iPhone üzerinden AirPods güncellemesi yapılacaktır.

AirPods Su Geçiriyor Mu?

Kullanıcılardan en çok gelen soru bu. Artık akıllı telefonların bile su geçirmez özelliklerde olduğunu düşünecek olursak AirPods kulaklıklardan da böyle bir sistem kullanılması bekleniyordu. Fakat Apple bu konuda yaptığı açıklamada herhangi bir suya dayanıklı tasarımın söz konusu olmadığını belirtmişti. Haliyle akıllı kulaklıklarda su ile temastan kaçınmanız gerek. Fakat gelen bazı kullanıcı yorumlarına göre pillerin ne kadar su geçirdiği söylenirse söylensin kulaklıklar su geçirmiyor. Suya giren kulaklıklarında herhangi bir arıza vermemesi Apple’ın iddialı olmasa da suya dayanıklı bir kulaklık sunduğunu gösteriyor. Yani çok aşırı olmamakla birlikte AirPods kulaklık su sıçraması ya da suya temas durumlarında pek de fazla sorun yaşanmıyor.

Farklı Renk Seçeneklerini Tercih Edebilirsiniz

Aslında bu noktada kullanıcılara ilginç bir seçenek gibi gelse de son dönemde Apple’ın ürünleri üzerinde yaptığı tasarım çalışmaları ile gündeme gelen markalardan biri olan ColorWare tarafından 58 farklı AirPods kulaklık renk seçeneği sunuluyor. İsterseniz biraz yüksek bir fiyat vererek bu serilerden de alabilirsiniz. Kulaklığın ana rengi ise beyaz.

AirPods Seri Numara Öğrenme

Kimi zaman garanti için kimi zaman arızalanan cihazı değiştirmeniz için öncelikler AirPods kulaklığınızın seri numarasını öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için kutu içerisinde yazan numara kullanılıyor. Fakat eğer bu numara silinmiş ya da eksik bir noktası varsa, iPhone üzerinden ayarlar menünüz altında yer alan hakkında kısmına girmeli ve AirPods seçeneğine girerek serial şifrenize bakmanız gerekiyor.

AirPods Nasıl Temizlenir?

Tüm bu özellikleri ve ayrıcalıkları ile beraber 900 TL gibi rakamlara kadar ulaşan fiyatları bulunan kulaklıkların son püf noktasına geldik. Bu kısım ise kulaklığın temizliği. Temizlik konusunda oldukça hassas cihazlar olan AirPods kulaklıklarını temizlemek adına Apple tarafından yapılan bazı önerilerde var. İlk öneri diş fırçası gibi sert cihazlardan uzak durmanız ve mikro fiber bezlerden yararlanmanız yönünde.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın