Beta Blokerler İle Anksiyete Hastalıkları Tedavisi

Beta Blokerler İle Anksiyete Hastalıkları Tedavisi

Beta blokerler, hızlı kalp atışına yol açabilen sempatik sinir sisteminin belli etkilerini bloke ederek kalbin iş yükünü azaltan ilaçlardır. Bu etkileriyle beta blokerler yüksek tansiyon, migren ve korku hastalıkları içinde kullanılabilirler. Beta blokerlar kan basıncını düzenledikleri için, korku hastalığı belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Bununla birlikte bu tür ilaçlar çok fazla alındığında büyük risk taşırlar.

Beta Bloker Türleri

Beta blokerler, özellikle panik atak gibi yaygın korku hastalıklarında, fobilerin aşılmasında korku azaltmak ve olası kalp sorunlarını ortadan kaldırmak için kullanılabilir. Korku hastalıkları için özel olarak kullanılan beta bloker türleri; propranolol, atenol ve pindolo maddeleri içerir. Eğer korku hastalığınız kronikse beta bloker kullanımı için sabit bir dozaj önerilebilir. Beta blokerler panik atak tedavisi için ideal ilaçlar arasında gösterilmektedir.

Korku Azaltma

Beta blokerler ismini aldığı beta reseptörler iki nörotansmitterden oluşur. Bu reseptörler vücudunuzdaki adrenalin ve noradrenalin hormonlarının olumsuz etkilerini engelledikleri için korku hastalıklarında kullanılır. Beta blokerlerin korku üzerinde direkt bir etkileri yoktur. Ancak bu ilaçlar titreme ve kalp tepkileri gibi korku hastalıklarının olumsuz etkilerini azaltıcı olarak kullanılırlar.

Beta Blockerlerin Yan Etkileri

Doğal olmayan her üründe olduğu gibi beta blokerlerin de yan etkileri vardır. Beta blokerlerin yan etkilerinden birisi de korku hastalıklarını arttırma olasılığıdır. Bu ilaçlar korkularınızı abartarak hastalığınızın daha kötü bir hal almasına neden olabilir. Korku tepkilerinizin artmasının belirtileri kramplar, ishal ve mide bulantılarıdır.

Beta blokerleri yüksek dozlarda kullanmanız tehlikeli olabilir. Beta blokerlerin düşük dozlarda kullanılması uzmanlar tarafından önerilir. Bu ilaçların düşük dozda kullanılması beyni çevreleyen ve koruyan beyin duvarını geçemeyeceği için güvenlidir. Ancak yüksek dozajlarda beta bloker kullanımı, bu ilaçların beyin duvarını geçmesine ve ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkiler yorgunluk, depresyon ve hayali imgeler görmektir.

Beta blockerlar beynin kimyasal salgılaması üzerinde etkili ciddi ilaçlar oldukları için mutlaka bir doktor tarafından reçetelendirilmeli ve yine doktorun sizin için düzenleyeceği oranda alınmalıdır. Yoksa daha ciddi rahatsızlıkların oluşmasına neden olabilirler.

, , ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın