Bikini Bölgesindeki Jilet Tahrişinden Korunmanın Yolları

Bikini Bölgesindeki Jilet Tahrişinden Korunmanın Yolları

Bikini bölgesinde jilet kullanıyorsanız ara ara meydana gelen kırmızı sivilce benzeri kabarıklıklar tuzlu suyla temas ettiğinde acı verici olabilir ve gün boyu plajda bu tahriş olmuş bölgeleri saklamak için çeşitli pozisyonlara girmeniz gerekebilir. Bikini bölgesinde oluşan jilet tahrişinden korunmak için aşağıdaki basit adımları izleyerek daha sorunsuz bir plaj deneyimi yaşayabilirsiniz.

Öncelikle kullanacağınız jiletin yeni ve keskin olduğundan emin olun. Bir jileti 2-3 kereden fazla kullanmamanızda fayda var. Eğer hassas bir cildiniz varsa genel olarak kullanılan, fiyatı daha hesaplı jiletlerden almanızı tavsiye etmem. Özellikle hassas ciltler için üretilmiş jiletleri kullanın. Jilet başlığı değiştirilebilen modeller uzun dönemde daha kullanışlı olacaktır.

Öncelikle tüyleri alınacak bölgede tüylerin belirli bir uzunlukta olması gerekmektedir. Yani bikini bölgesindeki tüyleri almak için aralarında en az 4-5 gün bırakın ki tüyler biraz uzasın ve jiletle daha diplerinden kesmeniz mümkün olsun. Jileti teninize değdirmeden önce hassas ciltler için üretilmiş jel ile tüyleri iyice havaya kaldırın.

Yani jeli sürerken tüylerin uzama yönünün tersine doğru sürmelisiniz. Bikini bölgesindeki tüyleri cildinizi fazla tahriş etmeden almanın en önemli kuralı jeli tüylerin uzama yönünün tersine sürmeniz, jileti de türlerin uzama yönüne doğru kullanmanızdır.

Tüyleri jiletle aldıktan sonra havluyla nazikçe bölgeyi kurulayın ve antiperspirant ya da talk pudrası (vajina bölgesi haricindeki bölgelere) sürdükten sonra giyinin.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın