Bitkisel Hipoglisemi Tedavisi

Bitkisel Hipoglisemi Tedavisi

Hipoglisemi veya düşük kan şekeri oranının birçok nedeni vardır. Şeker hastalığı, genetik yatkınlıklardan dolayı veya yediğiniz yiyeceklerin yan etkisi olarak ortaya çıkabilir. Ancak şeker hastalıklarının tedavisinin birkaç yolu vardır. Doğal seçenek olarak, şifalı bitkilerin doğru bir şekilde kullanılmasıyla kan şekeri düzeyinizi istenilen seviyede tutabilirsiniz. Bitkileri hipoglisemi tedavisinde kullanmak için yapmanız gereken şunlardır:

  • Hipoglisemi hastalığı için kullanmak istediğiniz bitkileri ve oranlarını öncelikle doktorunuza danışmanız gerekmektedir.
  • Ginseng gibi salgı bezlerinizi doğrudan harekete geçirecek uyarıcıları içeren bitkileri kullanarak hipoglisemi tedavinize başlamanız tavsiye edilir.
  • Alacağınız bitkileri katı bir şekilde almak yerine sıvı şekilde almanız önerilir. Çünkü sıvı maddeler, katı maddelere göre daha hızlı bir şekilde kanınıza karışır. Bu yüzden alacağınız bitkileri kaynatarak içmeniz tavsiye edilir.
  • Su, çay gibi herhangi bir içeceğinize 15-20 damla saf ginseng koyarak günde üç kez için. Ginseng maddesini bu şekilde 3-6 hafta boyunca kullanın. Kan şekeri düzeyinizin korunmasında etkili olduğunu göreceksiniz.
  • Yemeklerden sonra içeceğinize pelin otu koyarak aynı şekilde kullanabilirsiniz. Ama ginseng gibi 15-20 damla yerine, kaynattığınız pelin otu suyundan 5 damla koymanız yeterlidir.
  • Karahindiba, muz ve hindiba gibi yiyecekleri daha önce denemiş olabilirsiniz. Ama hipoglisemi tedavisi için bu yiyecekleri denemeniz tavsiye edilir.
  • Öğün aralarınızda kan şekerinizin ani şekillerde düşüşünü önlemek için mavi-yeşil algleri deneyin.
  • Meyan kökü veya yılan otu gibi bitkilerle şeker isteğinizi azaltın.

Elinize bir kağıt kalem alın ve kullandığınız bitkilerin kan şekeriniz üzerindeki değişikliğini görebilmek için kan şekeri günlüğü tutmaya başlayın. Böylelikle hangi bitkilerin işe yarayıp hangilerinin yaramadığını kendiniz görebilirsiniz. Bu konuda herkesin söylediğine inanmayıp, bitkileri kendiniz test etmeniz sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır.

Bu yazıda yer alan bilgiler hiçbir koşulda teşhis, tedavi niteliği taşımamaktadır. Sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza danışınız.

, ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın