Böbrekler İçin Şifalı Bitkiler

Böbrekler İçin Şifalı Bitkiler

Böbrekler genel sağlığımızın korunması açısından dikkat edilmesi gereken önemli organlardan biridir. Böbreklerin sağlığımız üzerinde bu kadar etkili olmasının ana nedeni vücudumuzun filtresi olmalarıdır. Böbrekler için şifalı bitkiler ve böbrekleri temizlemek için tüketmemiz gereken doğal ürünler ile ilgili bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Böbrekler doğru çalışmazsa ve filtre edilmesi gereken toksinleri süzme kapasitesi azalırsa toksinler kana karışarak çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Sadece toksinler değil tuz ve atık maddelerin sistemler atılması da imkansız hale gelir. Günlük hayatımızda çeşitli cihazlarda kullandığımız her filtrenin olduğu gibi vücut filtresi olan böbreklerinde zaman zaman temizlenmesi gerekmektedir. Böbreklerde biriken toksinler, atık maddeler ve tuz fazlası gibi mineralleri temizlerken böbrekler için şifalı bitkilerden yararlanabilirsiniz.

Böbrekler İçin Şifalı Bitkiler

Kırk Kilit Otu: Böbreklerde biriken toksinlerin atılması için en sık kullanılan bitkilerden biri kırık kilit otudur. İçeriğindeki yüksek silika böbreklerde oluşan hasarlı dokunun yenilenmesine yardımcı olur. Genitoüriner sistemde yaşanan sorunlara iyi geldiği ve idrar söktürücü olarak kullanıldığı bilinmektedir. İdrar söktürücü özelliği toksinlerin sistemden idrar yoluyla atılmasını hızlandırır.

Yaban Mersini: Yaban mersini mesane enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları için en iyi şifalı bitkilerden biridir. İçinde bulunan hidrokinon ve arbutin yaban mersinini güçlü bir anti bakteriyel haline getirmektedir. Pek çok idrar yolu enfeksiyonu tipi yaban mersininin bu özelliği sayesinde tedavi edilebilmektedir. Ayrıca tanik asit sayesinde böbrek iltihaplarının yayılmasını engeller.

Ayrık Otu: Ayrık otu iyi bir idrar söktürücüdür. Ayrık otu idrar miktarını artırarak idrarla birlikte toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonlarında da zor idrar atımını kolaylaştırır ve yanmayı azaltır. Ayrık otu böbrekleri temizleme, idrar yolu enfeksiyonları, prostat, böbrek iltihabı, sistit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Isırgan Otu: Böbrek için şifalı bitkiler listesinde önemli bir yere sahip olan ısırgan otu atıkların ve toksinlerin vücuttan atılmasında ve böbreklerin temizlenmesinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda oldukça besleyici olan ısırgan otu A, B2, C ve E vitaminleri yönünden zengindir. İçeriğinde vücut için gerekli mineraller olan demir, potasyum ve kalsiyum bulunmaktadır.

Maydanoz: Günlük beslenmemizde sıkça kullandığımız maydanoz böbrekler için oldukça faydalıdır. Böbreklerin çalışmasını ve toksinlerin atılmasını hızlandırır. Aynı zamanda böbrek taşlarının oluşmasını ve böbreklerde ödem oluşmasını engeller.

Böbrek sorunları yaşamadan önce böbrekler için şifalı bitkiler kullanarak tedbir alabilirsiniz. Böbreklerinizin ve idrar yollarının daha sağlıklı olması için tüketebileceğiniz yukarıda listelediğimiz şifalı bitkiler dışında zencefil, doğal vişne konsantresi, ebegümeci, ardıç gibi bitkilerden yararlanabilirsiniz. Bu şifalı bitkiler böbreklerdeki iltihaplanmaları azaltmak, idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek, toksinlerin atılmasını hızlandırmak, böbrek taşı ve kumunu azaltmak için kullanılabilir.

Vücudumuzun filtresi olan böreklerde yaşanacak herhangi bir sorun ciddiye alınmalıdır. Bu sorunlar tüm vücut sağlığını kötü yönde etkileyebilir. Böbreklerinizde ağrılar varsa, idrara çıkarken yanma yaşıyorsanız ya da sadece kontrol amaçlı doktora görünmeli ve profesyonel tedavi seçeneklerini öğrenmelisiniz.

Bu yazıda yer alan bilgiler hiçbir koşulda teşhis, tedavi niteliği taşımamaktadır. Sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza danışınız.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın