Diş Eti Ameliyatları

Diş Eti Ameliyatları

Diş eti ameliyatları genellikle diş eti çekilmesi sorunu yaşayan hastalarda özellikle diş köklerinin çekilen diş etleri nedeniyle korunmasız kaldığı durumlarda yapılmaktadır. Bazı durumlarda diş etleri dişlerin oturduğu çene kemiğinin erimesine yol açabilmektedir.

Diş etleri dişi bakterilere ve yaralanmalara karşı koruyan bir kalkan görevi görmektedir. Diş eti çekilmesi ile bu kalkan ortadan kalkmakta ve diş mikroorganizmalara açık ve savunmasız bir hale gelerek çürüklere hatta sağlıklı dişlerin yitirilmesine neden olmaktadır.

Diş etlerinin kaldırılarak diş kökünde biriken bakterilerin ve artıkların temizlenip tekrar dikilmesinden oluşan diş eti ameliyatları lokal anestezi ile gerçekleştirilebilmektedir. Diş eti ameliyatı sonrası ağrı ve diş etlerinde şişlik oluşabilir. Yapılan operasyonun büyüklüğüne göre iyileşme süreci uzayabilir.

Diş etlerinde yaşanan sorunun diş etlerine verdiği hasara göre bazı durumlarda damaktan doku alınarak doku nakli ameliyatı yapılabilmektedir. Böyle durumlarda hastanın iyileşme süresi 7 haftaya kadar sürebilmektedir.

Tüm diğer cerrahi müdahalelerde olduğu gibi diş eti ameliyatları sonrası operasyon yapılan bölge enfeksiyon riskine açık hale gelmektedir. Operasyon yapılan bölgenin iltihaplanmaması için doktorunuz antibiyotik tavsiyesinde bulunabilir.

Ağızda bulunan yumuşak dokuya yapılan müdahaleler ve iyileşme ağrılı bir süreçtir ancak ağız sağlığınızı korumak, sağlıklı dişlerin kaybedilmesinin önüne geçmek, çene kemiğinin erimesini durdurmak için diş eti ameliyatları gerekli operasyonlardır. Eğer diş etlerinizde çekilme, dişlerinizin çarpıklaşması ya da ayrılması gibi sorunlar yaşıyorsanız doktorunuzla görüşerek diş eti ameliyatı konusunda detaylı bilgiler alabilirsiniz.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın