Göğüs Çatlakları

Göğüs Çatlakları

Deri çatlakları karın, bacak, kalça, göğüs ya da her nerede oluşursa oluşsun sıkıntı verici bir sorundur. Gebelik deri çatlaklarının en sık oluştuğu dönem olmakla birlikte ani kilo alımı ya da verimi ile bebek emzirme sonucu da oluşabilmektedir. Cildin esnekliğini kaybettiği ve aşırı gerilime maruz kaldığı bu gibi durumlarda cildin en üst tabakasında kırılmalar meydana gelmektedir. Bu yazımızda göğüs çatlakları başta olmak üzere vücudunuzun diğer kısımlarında oluşan çatlakların görünümünü azaltma ve çatlak önleme için kullanılan bazı doğal tedavi yöntemleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Göğüs Çatlakları Nasıl Önlenir ve Tedavi Edilir?

Exfoliator: Cilt üzerinden ölü deri hücrelerini döken kozmetik bir madde olan exfoliator kullanarak göğüs bölgesinde bulunan derinin yeni hücre oluşumuyla yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Exfoliator uyguladıktan sonra alttan gelen yeni deriyi kolajen oluşumunu aktive edecek kozmetik kremlerle nemlendirerek daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt elde edebilirsiniz.

Beslenme: Vücudumuzun tamamı için olduğu gibi göğüs çatlakları için de beslenme alışkanlıklarımız ve aldığımız vitaminler büyük önem taşımaktadır. A, C ve E vitamini içeren gıdalar göğüs çatlakları oluşumunu ve görünümünü azaltmak için yardımcı olabilir. Ayrıca çinko içerikli gıdaların günlük tüketimi de bu alanda faydalıdır. Bir beslenme danışmanına başvurarak sizin için özel bir beslenme listesi hazırlamasını isteyebilirsiniz.

Shea Yağı: Batı Afrika’da yetişen ve tohumundan yağ çıkarılan bir ağaç olan shea ağacının yağı cildi nemlendirme özelliği ile göğüs çatlakları için iyi bir korunma ürünüdür. Aktarlarda bu yağı bulabilirsiniz.

Jojoba Yağı: Yine cildi nemlendirici özelliği bulunan jojaba yağı ile çatlakların bulunduğu bölgeye günlük masaj yapmak kan dolaşımını düzenleyecek ve çatlak görünümünü bir kaç ay içerisinde azaltacaktır.

Kakao Yağı: Shea ve jojoba yağı gibi cildi nemlendirmek ve kolajen üretimini artırmak için kullanılan en popüler doğal ürün kakao yağıdır.

Çatlak Önleyici Kremler: Aşağı yukarı her kozmetik markasının bir çatlak önleyici kremi bulunmaktadır. Aslında bu yağlar da temel olarak jojoba, kakao, shea yağı, hintyağı otu yağı ve kuşburnu yağı gibi doğal ürünleri içermektedir. Ayrıca cildinizin ihtiyaç duyduğu A, E ve C vitaminleri ile göğüs çatlakları görünümünü azaltmakta ve çatlakların ilerlemesini engellemektedir.

Su: Cildiniz aşırı gerilime maruz kaldığı durumlarda ne kadar esneklik gösterebilirse çatlakların oluşması o kadar geciktirilebilir. Cildin esnekliğini en çok artıran doğal ürün ise sudur. Su alımınızı mutlaka artırmalısınız.

Göğüs çatlakları için yukarıdaki, doğal yöntemleri kullanabilirsiniz ancak tüm bu yöntemler halihazırda oluşmuş çatlakları tamamen ortadan kaldırmayacaktır. Bu nedenle göğüs çatlakları veya başka bölgede oluşabilecek çatlaklar için en iyi yöntem çatlak meydana gelmeden tedbir almaktır. Cilt bakımınızı düzenli olarak yaparak, doğal ve kozmetik ürünler ile nemlendirerek ve beslenmenize özen göstererek çatlak oluşma riskini en aza indirebilirsiniz.

Genel Bilgiler

  • Eğer annenizde hamileliği süresinde çatlaklar oluştuysa, sizde de oluşma olasılığı yüksektir.
  • Eğer açık tenli iseniz hamilelik süresinde oluşan çatlaklar büyük ihtimalle pembemsi olacaktır. Daha koyu tenli kadınlarda ise çatlaklar muhtemelen cilt tonlarından daha açık bir renkte olacaktır.
  • Hamilelikte genellikle karında ya da göğüslerde çatlaklar oluşmaktadır. Uzmanlara göre hamilelikte oluşabilecek bu çatlakları önlemenin yolu yoktur. Çatlağı önleyebilecek krem ya da losyon bulunmamaktadır ve bu çatlakları önleyeceğini iddia eden ürünlere de güvenilmemelidir. Bununla birlikte doktorunuzun önereceği losyon ve kremleri düzenli olarak  uygulamak cildinizin daha iyi hissetmesine, daha pürüzsüz görünmesine ve karnın büyümesi ile beraber gelişen kaşıntının azalmasına yardımcı olabilir.
  • Cushing Sendromu adı verilen bir rahatsızlık da göğüslerde çatlağa neden olabilir. Eğer bununla ilgili bir şüpheniz varsa doktorunuza danışın.
  • Düzenli olarak egzersiz yapmak göğüslerdeki çatlakların azalmasına yardımcı olabilir.

Uyarı

Bu yazıda yer alan bilgiler çeşitli kaynaklardan derlenmiştir. Hiçbir şekilde teşhis ya da tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın