İş Görüşmesinde Sorulan 5 Önemli Soruya Verilebilecek Cevaplar

İş Görüşmesinde Sorulan 5 Önemli Soruya Verilebilecek Cevaplar

İş görüşmelerinde birçok soru sorulur ve bu sorular genellikle kurumdan kuruma değişiklik gösterir. Ancak yine de çok yaygın olarak sorulan birtakım ortak sorular da vardır. Hadi şimdi bu soruların neler olduklarına ve nasıl cevaplanabileceklerine göz atalım.

Bir çalışan olarak güçlü diye adlandırabileceğiniz yanlarınız nelerdir?

Bu soruyu gerçekten iyi bir şekilde cevaplamak istiyorsanız kendinizi ve gerek kişilik, deneyim gerekse yetenek alanlarında güçlü yanlarınızı çok iyi tanımanız gerekir. Eğer bu tanıma işlemini başarıyla yerine getirirseniz, başvuruda bulunduğunuz pozisyonla güçlü yanlarınızı harmanlayıp güzel bir yanıt verebilirsiniz.

Zayıf yanlarınız nelerdir?

Doğruyu söylemek gerekirse kimse zayıf yanları olduğunu kabul etmeyi ya da bu zayıflıkları dışa vurmayı sevmez, özellikle de bir iş görüşmesinde… Öyleyse bu durumda ne yapılması gerekir? Öncelikle belirtmek gerekir ki kesinlikle mükemmel olduğunuzu ya da tam bir iş kolik olduğunuzu söylemeyin. Bunlar son derece klişeleşmiş ve inandırıcılığını uzun süre önce kaybetmiş basit cevaplardır. Başvurduğunuz pozisyonla ilgisi olmayan bir özellik belirleyin ve zayıflık olarak bunu öne sürün.

Önemli kararları nasıl alırsınız?

Eğer yaptığınız görüşme üst kademede bir pozisyon içinse bu tip bir soruyla mutlaka karşılaşırsınız. Bu durumda başvurduğunuz işi de hesaba katarak bir cevap verin. Genel anlamda vereceğiniz cevapta gerekli araştırmaları yapacağınızdan ve başka kişi ya da kurumların (Burada sözü geçen kişi ya da kurumları başvurduğunuz işle ilgili olduğunu belirtin) fikirlerini alacağınızdan bahsedin.

Bundan 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

Bu soruyu cevaplarken kesinlikle emekli kelimesini aklınızdan bile geçirmeyin. Cevaplarınızın pozitif ve basit olmasına dikkat edin, ancak bunu yaparken duyduğunuz isteği belli edin.

Kariyerinizde şimdiye kadar elde ettiğiniz en önemli başarı nedir?

Burada bahsedeceğiniz başarının başvurduğunuz pozisyonla ilgili bir başarı olmasına dikkat edin. Başarınızı anlatırken karşılaştığınız zorlukları eklemeyi de unutmayın.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın