Lahana Suyunun Zararları

Lahana Suyunun Zararları

Lahana ve lahana suyunun belli bir zararı ya da yan etkisi bulunmamakla birlikte tiroid salgısı eksikliğinden oluşan hipotiroid hastalarının ve gebelikle emzirme döneminde bulunan kadınların lahana suyu tüketmesi tavsiye edilmemekte.

Lahana Suyunun Zararlı Olabileceği Durumlar ve Uyarılar

Gebelik ve Emzirme: Lahana suyunun gebelikte tüketilmesi hakkında yeterli klinik araştırma bulunmadığı için lahanayı yemeklerdeki kadar tüketerek güvenli tarafta kalabilirsiniz. Lahana ekstresi, kapsülü ya da suyunu bu dönemlerde almayın. Hatta bazı uzmanlar anne tarafından haftada bir de olsa yemek olarak tüketilen lahananın emzirme dönemindeki bebeklerde kolik’e (bağırsak iltihabı) neden olduğunu belirtiyor.

Hipotiroid: Bu alanda yapılan bazı çalışmalar tiroid bezleri normalden az çalışan hastalarda lahananın durumu daha da kötüleştirebileceği yönünde sonuçlar ortaya koyuyor.

Etkileşime Geçtiği İlaçlar: Lahana ve lahana suyu karaciğer tarafından işlenen bazı ilaçların etkisini azaltabileceği için ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmalısınız. Bu ilaçların bazıları (muadil, başka isimlerde ilaçlarda olabilir); Clozaril, Flexeril, Luvox, Zyprexa, Tofranil, Zomig.

Yüksek miktarlarda K vitamini içeren lahana pıhtılaşmayı yavaşlatan ilaçlarla etkileşime geçebilir çünkü K vitamini pıhtılaşmayı arttırır. İlacın etkisi azalabileceği için dozaj artırımına gidilebilir. Daha sağlıklı bilgi ve dozaj için doktorunuza danışın.

Lahana ve Lahana Suyunun Kullanıldığı Durumlar

Lahana aşağıdaki sağlık sorunlarında ilaçla tedavinin yanı sıra yardımcı doğal tedavi desteği olarak kullanılmaktadır. Ancak sizin sağlık durumunuzda kullanımının doğru olup olmayacağını doktorunuza danışarak netleştirmelisiniz.

  • Mide ağrısı
  • Aşırı mide asidi
  • Mide ve bağırsak ülserleri
  • Astım
  • Sabah bulantıları
  • Kemik erimesi (osteoporoz)
  • Akciğer, mide, kolon, meme ve diğer kanser türlerinin yayılmasını engelleme.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın