Mikrodermabrazyon ile Çatlak Tedavisi

Mikrodermabrazyon ile Çatlak Tedavisi

Cilt soyma ile cildin kendini yenilemesini sağlayan mikrodermabrazyon (microdermabrasion) özellikle ciltte çatlak, selülit ve leke oluşan bölgelerde uygulanan bir yöntemdir. Son yıllarda dermatoloji ve güzellik kliniklerinde sıkça kullanılmaya başlanan mikrodermabrazyon ile cilt soyma yöntemi başta yüz olmak üzere vücudun her bölgesinde uygulanabilmektedir. Amerika’da ülke genelinde yapılan cerrahi ve kozmetik operasyonların istatistikleri konusunda faaliyet gösteren bir kurum olan ASAPS’ın verilerine göre mikrodermabrazyon tedavisi cerrahi müdahale kullanılmadan yapılan estetik tedavileri arasında ilk beş içerisinde yer almaktadır.

Mikrodermabrazyon kısaca ölü deri hücrelerinin cilt yüzeyinden kaldırılması olarak açıklanabilir. Kimyasal madde içermeden mekanik yöntemlerle yapılan bu soyam işlemi sonrası yeni deri hücreleri oluşarak cilt yüzeyi daha pürüzsüz bir hal almaktadır.

Mikrodermabrazyon işlemi sırasında kalem benzeri bir cihaz vasıtasıyla cilt yüzeyine alüminyum oksit benzeri kristaller püskürtülerek ölü derinin cilt yüzeyinden ayrılması sağlanmaktadır. Bu püskürtme işlemi sırasında tuz, karbonat ve mısır koçanı granülleri de kullanılabilmektedir. Çatlakların derinliğine göre şiddeti ayarlanabilen sprey uygulaması sonucunda deride oluşan kabuklar bir süre içinde düşerek alttan yeni derinin gelmesi sağlanmaktadır.

Bir mikrodermabrazyon seansı ortalama olarak 30 dakika sürmektedir. Kırışıklık, selülit, leke ve cilt çatlakların derinliğine ve yayıldığı alana bağlı olarak seans sayısı belirlenebilmektedir. Mikrodermabrazyon uygulaması sonrası yeni derinin oluşmasına ve kabukların dökülmesine olanak tanımak adına seanslar arası 2-3 hafta bekleme süresi konulmaktadır.

Mikrodermabrazyon ile cilt soyma yönteminin en etkili olduğu alanlar arasında yüzde ve vücutta meydana gelen lekeler, kırışıklıklar ve çatlaklar gelmektedir. Bu durumlarda kırışıklığın, çatlağın ve lekenin derinliğine ve cildin hangi katmanına kadar indiğine bağlı olarak görünümlerinde azalma sağlanabilmektedir.

Mikrodermabrazyon çatlak tedavisi için özel olarak üretilen bir uygulama olmamakla birlikte çatlakların görünümlerinde hafifletici bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

Tüm dünyada özellikle kadınlar tarafından tercih edilen mikrodermabrazyon’nun bu kadar popüler bir uygulama olmasının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz;

  • İşlem sırasında herhangi bir kimyasal madde kullanılmaması
  • Yan etkisinin bulunmaması
  • Çatlak, leke ve kırışıklıklar üzerin en az diğer yöntemler kadar etkili olması
  • Yarım saat gibi kısa bir sürede uygulanabilmesi
  • Mikrodermabrazyon tedavisi sonrası rutin günlük işlerin rahatça yapılabilmesi

Mikrodermabrazyon kimyasal bir ürün kullanılmadığından alerji veya cildinizin olumsuz tepki vermesi gibi bir sorun yaratma olasılığı az olmasına rağmen cilt hassasiyetinizin bu uygulamaya uygun olup olmadığını cilt hastalıkları uzmanına danışarak öğrenmelisiniz.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın