Pantenol Krem Ne İşe Yarar?

Kozmetik ürünlerin ambalajlarında genellikle “pro-vitamin B5″ olarak görebileceğiniz pentanol bir B5 vitamini türevidir. Saf pantenol sıvı formundadır ve renksizdir. Kozmetik ürünlerde sık kullanılmasının nedeni, alkol veya suyla birleştiğinde çözünmesi ve kullanıldığı yüzeyde ince bir şeffaf tabaka oluşturmasıdır. Örneğin saç kremlerinde kullanılan pantenol, saç teli üzerinde şeffaf bir tabaka oluşturur ve saçı korurken daha parlak görünmesini sağlar.

Pantenol Kullanım Alanları

Başta şampuan, saç bakım kremleri olmak üzere maskara, cilt bakım kremleri ve diğer organik makyaj ürünleri pantenol içermektedir.

Organik bir B5 vitamini türevi olduğu için pantenol içeren kremleri cilt üzerinde kullanmanın herhangi bir sakıncası yoktur ve pantenol cilt tarafından kolayca emilir.

Ancak dikkat edilmesi gereken nokta pantenol içeren cilt kremlerinin başka hangi bileşenlerle üretildiğidir. Bu nedenle kozmetik ürünlerin etiketini inceleyerek cilt tarafından emilmesi zararlı kimyasal maddeler içerip içermediğini (esans, gliserin, boya…vb) kontrol etmek en güvenli yoldur.

Pantenol içeren merhemler ise daha çok hafif yanık tedavisinde, güneş yanığına karşı ve bazı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin nemli kalmasına yardımcı olarak iltihaplanmayı ve kaşıntıyı azaltır.

Bu sayede yaralar daha kısa sürede iyileşebilir. Pantenol merhemler aynı zamanda yeni yapılan dövmelerin korunması ve bölgenin nemli tutulması içinde önerilmektedir.

Kaynaklar

, ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir Cevap Yazın