Romatizmal Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri

Romatizmal Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri

Romatizmal rahatsızlıkların genel olarak eklemleri, kasları, tendonları ve kemikleri etkilediği bilinmektedir. Tüm romatizmal hastalıklar vücudun farklı kesimlerini etkileyen ve ağrılara neden olan çeşitli belirtiler içerirler.

Romatizmal Hastalıkların Tedavisinde İlaç Kullanımı

Eklemler, kaslar ve tendonlar iltihaplandığı zaman doktorunuz doğal olarak size bir iltihap sökücü ilaç reçete edecektir. Daha ciddi iltihaplanmalarda, doktorunuz iltihaplı alandaki yayılmayı kontrol altına hızlı bir şekilde almak için kortizon iğneleri yapabilir. Kortizon tedavisi doktorunuzun ofisinde ve kontrolünde yapılır. Sonuçlar ise iltihaplanmanın derecesine ve müdahalenin zamanlamasına bağlıdır. Doktorunuz aynı zamanda size antidepresan ya da ağrı kesici verebilir. Bazı antidepresanlar ağrı ve acı hissiniz azaltarak normal işlerinizi yapabilmenize olanak tanır.

Romatizmal Hastalıklarda Egzersiz

Egzersiz yapmak romatizmaya bağlı eklem ağrılarını ve eklemlerde oluşan sertliği azaltmak için önemli bir yöntemdir. Özellikle eklemleri güçlendirmeye yönelik egzersizler eklemleri sağlamlaştırır ve eklemlere artan ve kalıcı bir güç sağlar. Yürümek, koşmak gibi kardiyovasküler egzersizler ise eklemleri esnek, kasları ise güçlü kılar.

Romatizmal Hastalıklarda Beslenme

İdeal kilonuzda olmanız kendini iyi hissetmenizi sağlayacağı gibi kalça ve diz gibi eklemlerdeki baskıyı azaltır. İdeal kilonuzda kalmanız için ise şekerlerden ve yağdan kaçınmanız, sağlıklı bir günlük beslenme rutinine sahip olmanız gerekmektedir. Lifli yiyecekler kaslarınızı güçlendirecek ve hareketlerinizde kolaylık sağlayacaktır.

Ayrıca lifli yiyecekler normalden daha az kalori içerir. Eğer herhangi bir romatizmal rahatsızlığınız varsa günlük tuz alımınızı azaltmalısınız. Sodyum vücuttaki suyu bağlayarak kan basıncını artırır. Kemikleri zayıflatacağından ve ilaç tedavinize kötü ekti yapacağından alkol almaktan da kaçının.

Diğer Terapiler

Günlük en az 8 saat uyuyarak gerekli olan dinlenme sürenizi sağlayın. Dinlenme kaslarınızı ve eklemlerinizin rahatlamasın sağlar ve enerjinizi artırır. Rahatlama teypleri ile meditasyon yaparak vücudunuzda biriken stresi azaltabilirsiniz. Ilık banyo ya da hipnoz ile kaslarınızı rahatlatın. Bu sayede romatizmal rahatsızlığın sebep olduğu ağrılardan kurtulabilir hiç olmazsa etkilerini azaltabilirsiniz. Bazı yeni tedavi yöntemlerinde kaslara düşük miktarda elektrik akımı verilerek rahatlamaları sağlanmaktadır.

Romatizmadan ve neden olduğu ağrı ve kısıtlamalardan kurtulmak isteyenler için günümüzde pek çok alternatif tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu tedaviler ile ilgili iyi bir araştırma yaptıktan sonra kendiniz için en uygun olan yöntemi belirleyebilirsiniz. Egzersizler, ilaç tedavileri, diyetiniz ve diğer terapiler için muhakkak ama muhakkak doktorunuza başvurun. Doktorunuzun haberi olmadan yeni hiçbir şeyi denemeyin.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın