Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Şikayetler

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Şikayetler

Karaciğerler de üretilen sindirim sıvısını toplayan ve depolayan bir organ olan safra kesesi; safra akışının engellenmesine yol açan hastalıklar (safra taşları nedeniyle sertleşen safra gibi) nedeniyle bazı durumlarda cerrahi müdahale ile alınabilir. Kolesistektomi adı verilen bu operasyon oldukça sık yapılan bir müdahaledir ve safra kesesi ameliyatı sonrası şikayetler düzenli bir beslenme programı ve kontrollerle en aza indirilebilir.

Safra kesesi ameliyatı her ne kadar sık yapılan bir operasyon olsa da cerrahi müdahale olduğu için bazı şikayetler yaşanabilir. Aşağıda safra kesesi ameliyatı sonrası en sık görülen sorunlar ve şikayetler hakkında bazı bilgileri bulabilirsiniz.

Safra Sızıntısı: Safra kesesi alındıktan sonra safra sızıntısı, çevre organlara dağılması yaşanabilir. Bu sızma operasyon sırasında yaşanan bir yaralanma nedeniyle oluşabilir. Ayrıca safra kesesi yatağı ve sistik kanallardan sızma görülebilir. Tedavisi için drenaj tüpü kullanılabilir.

Pankreatit: Genellikle Safra taşları ve aşırı alkol tüketimi nedeniyle oluşan pankreatit (pankreasın iltihaplanması) safra kesesi alındıktan sonra da görülebilmektedir. Sindirim sistemi sıvıları ve kandaki şeker miktarını kontrol altında tutan hormonların üretilmesinden sorumlu pankreasta yaşanan sorunlar hazımsızlık ve kan şekerinin yükselmesi şeklinde görülebilir.

Kronik İshal: Safra kesesi ameliyatı sonrası yaşanan problemlerin başında ishal gelmektedir. Kronik ishal bir kaç yıl boyunca devam edebilir. Bunun nedeni üretilen safranın safra ve safra asitlerinin kalın bağırsağa girmesi ve bağırsakta müshil etkisi yaratmasıdır. Bu dönemde ishalin tedavisi için safra asitlerinin emilimini azaltacak antidiyareik ilaçlar verilebilir.

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Beslenme

Safra ameliyatı sonrası yaşanabilecek ishal, mide bulantısı, kusma, hazımsızlık ve karın ağrısı gibi sorunlara karşı beslenmenizi düzenlemeniz gerekebilir. Aşağıda ameliyat sonrası daha çabuk toparlanmanız ve olası sorunlardan korunmanız için yemeniz gerekenler hakkında bazı bilgiler bulabilirsiniz.

Sıvı Alımı: Günde en az 10 bardak su içmeye çalışın.

Uzman Tavsiyesi: Doktorunuzun beslenmenizle ilgili verdiği tavsiyelere uyun. Ameliyat sonrası bir kaç gün sıvı ağırlıklı gıdalarla beslenmeniz gerekebilir.

Küçük Öğünler: Sindirim sisteminizi zorlayacak ağır öğünlerden kaçının. Öğünlerinizi gün içine yayın ve azar azar tüketin.

Lifli Gıdalar: Bağırsaklarınızın daha iyi çalışması için yüksek lif içeren meyve, sebze tüketin.

İshal: İshali azaltmak için tetikleyici kahve, süt ürünleri, yağlı gıdalar, şekerlemeleri yemeyin.

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Görülebilen Komplikasyonlar

Safra kesesinin alınması görece hızlı ve güvenli bir prosedüre sahiptir; ancak her operasyonda görülebileceği üzere az da olsa koplikasyon riski vardır. Bu riskler şu şekilde gözlemlenebilir:

Enfeksiyon: Enfeksiyon oluşumu karın çevresinde yapılan her 1 ila 15 operasyonda ve safra kesesinin alınmasına yönelik operasyonlarda görülmektedir; ancak yine de çok ağır olmayan yaralar ve karnın içinde oluşan enfeksiyon yaraları kısa süreli bir antibiyotik alımı ile iyileştirilmektedir.

Genel anesteziden kaynaklı riskler: Genel anestezi altında olmaktan kaynaklı çeşitli ciddi koplikasyonlar vardır; fakat bu tip komplikasyonlara az rastlanmaktadır. Bu komplikasyonlar elerjik reaksiyon şeklinde olabileceği gibi, ölüme bile sebep olabilir. Operasyon öncesi fit ve sdağlıklı bir bünyeye sahip olmak her türlü komplikasyon oluşumunu azaltacaktır.

Kanama: Kanama operasyondan sonra olabilir; bu da az rastlanan bir komplikasyondur. Eğer ciddi bir kanama meydana gelirse, bu ileri bir operasyona (önceki ameliyat yerinizden ufak bir yarık yoluyla açılarak) sebep olabilir.

Safra Kaçağı: Operasyon ile safra kesesi alındığında, safrayı ana ödborusuna (karaciğeri süzen) tüplerin dikilmesiyle bağlayan özel klipsler kullanılır. Ancak nadiren, safradaki sıvı birikimi dışarı sızabilir. Kimi vakalarda bu sıvı birikimi boşaltılabilir. Kimi az görülen vakalarda da safrayı boşaltmak ve karnın içini yıkamak için başka bir operasyon gerekebilir. Safra kaçağı, safra ameliyatlarının %1-2’sinde görülmektedir.

Safra Kanalında yara olması: Safra kesesi ameliyatında oluşabilecek en büyük komplikasyon riski safra kanalında hasar oluşmasıdır. Komplikasyon riski ortalama 1 ila 500 operasyonda görülmektedir. Eğer safra kesesi ameliyatı esnasında safra yolunda bir hasar meydana gelirse, hemen müdahale ile tedavi etme olasılığı yüksektir. Kimi vakalarda safra kanalında oluşan hasarın giderilebilmesi için, daha kompleks ve önemli bir ameliyat safra kesesi ameliyatından hemen sonra gerekebilir.

İnce ve kalın bağırsakta, kan damarlarında hasar oluşması: Safra kesesi laparoskopik cerrahi yöntemleri (ufak bir yarık yoluyla yapılan ameliyat ile) kullanılarak alınır. Bu da safranın alındığı bölgenin çevresindeki organlarda –ince ve kalın bağırsak, kan damarları gibi-hasar oluşmasına, yaralara sebep olabilir. Hasar riski eğer safra iltihaplanmışsa artar. Bu tipte bir yara oluşumu oldukça az görülür ve çoğunlukla safra kesesi ameliyatı esnasında tedavi edilir. Kimi durumlarda bölgedeki yaralanma ameliyat sonrası fark edilir; bu da yeni bir operasyon yapılmasını gerekli kılar.

Derin toplardamar pıhtılaşması: Bazı insanlar ameliyat esnasında kan pıtıhısı oluşmasına yatkınlık gösterir ve yüksek risk taşırlar. Bu durum derin toplardamar pıhtılaşması olarak bilinir ve pıhtılaşma genellikle bacak damarında olur. Derin toplardamar pıhtılaşmasını önlemek çin ameliyat öncesi sizden varis çorabı giymeniz istenebilir.

Safra kesesi ameliyatı sonrası sendrom oluşması: Yaklaşık 1 ila 7 insan aşağıdaki semptomları ameliyat sonrası yaşamaktadır:

• Karın bölgesinde (göbek çevresinde) ağrı
• Hazımsızlık (şişkinlik, ekşime)
• İshal
• Gözlerde ve ciltte sararma (Sarılık)
• Yüksek ateş / Ateşin 38 derece ve üzerine çıkması

Bu belirtileri kendinizde görüyorsanız ameliyat sonrası sendrom yaşıyor olabilirsiniz. Sindirimsel semptomların sebebi midede ülser, reflü, gastrit gibi hastalıklar da olabilir. Ameliyat öncesi de bu şikayetlerleriniz varsa ameliyat sonrası doktorunuz ilaç almanızı tavsiye edebilir. Eğer ameliyat sonrası sendromu sizi etkiliyorsa, bunun sebebi hala safra kanalında bulunan taşlar olabilir. Bir çok vakada semptomlar kısa süreli ve orta şiddette görülür; ancak her 3 vakada 1 bu semptomlar birkaç ay boyunca devam edebilir. Eğer sizin de ameliyat sonrası semptomlar uzun süredir devam ediyorsa, tedaviniz açısından ameliyatınızı yapan doktorla mutlaka görüşün. Doktorunuz eğer semptomlarınızda önemli bir durum görürse (ya da hala böbrek taşınız varsa ) daha iyi kontrol etmek için endoskopik yöntemler kullanabilir. Ameliyat sonrası semptomların tedavisine yönelik ilaçlar da bulabilirsiniz. Proton pompası inhibitörü ve midede gaz ve asit dengesini sağlamak için kullanılan ilaçları (antasitler) eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu tür ilaçlar semptomlarınıza iyi gelebilir; örneğin karın bölgesindeki ağrılarda, hazımsızlık ve ishal gibi rahatsızlıklarda kullanabilirsiniz.

Sindirimde Komplikasyonlar: Her safra kesesi ameliyatından sonra sindirim problemi kesin olarak görülür gibi bir kural olmasa da metabolizmanıza göre sindirimsel bir takım problemleriniz olabilir:

Yağlı yiyeceklerin sindiriminde; Bazı insanların görece olarak yağlı yiyecekleri ameliyattan sonraki ilk ay daha zor sindirmektedir. Bu sebeple yağsız yiyeceklerin ağırlıklı olduğu bir beslenme programı tercih edilmelidir. Kızartmalardan, soslu ve baharatlı yiyeceklerden, koyu çay/kahve gibi içeceklerden, gazoz ve kola gibi gazlı/karbonatlı içeceklerden, maden suyu ve sodasından, alkolden uzak durmak gerekir. Acı ve ağır çorbalar yerine süzgeçten geçirilmiş yağı ve baharatı az çorbalar, haşlanmış sebzeler, fırında veya ızgarada pişirilmiş etler tercih edilmelidir.

Geçici ishal; Safra artık olmadığı için öd suyunu düzenleyecek bir mekanizma boşluğu, öd suyunun düzenli olarak akmasına sebep olur. Az miktar sıvı bağırsaklarınıza da ulaşır. Bu sebeple ameliyatınızdan sonra takip eden birkaç gün ishal problemi yaşayabilirsiniz. İshal safra ameliyatı geçiren birçok hastada sıklıkla görülen bir komplikasyondur ve çoğu kişide geçicidir, Tedaviye gerek duyulmaz. Eğer hastada 3 günden fazla süren ishal gözlemleniyorsa doktora mutlaka haber verilmelidir.

Kronik ishal; Safra kesesi ameliyatı öncesi günde birden fazla tuvalete çıkmayan insanlar, ameliyat sonrası daha sık tuvalete çıktıklarını fark edecekler. Bu duruma yapılan araştırmalara göre safra kesesi alınan insanların %17sinde rastlanmaktadır. 50 yaş altındaki erkekler, özellikle de eğer obezlerse, kronik ishal olma ihtimali en yüksek grubu oluştururlar. Kronik ishal hastaların metabolizmasına göre değişiklik göstermektedir. Kimi hastalarda şikayet ameliyattan sonra birkaç ay sürmekte, kimi hastalarda bu süre yılları bulmaktadır. Az yağlı besinlerin daha sık tüketilmesi önerilmekle birlikte, ilaç kullanımı da sürenin kısalmasına yardımcı olabilir.

Geçici Kabızlık; Kimi insanlarda ameliyat sonrası alınan ilaçlar kabızlık yapabilir. Kabızlık gözülüyorsa lifli yiyeceklerin ağırlıklı olduğu bir beslenme programı (fasülye, kepekli ve tam tahıllı besinler, meyve ve sebzeler) tavsiye edilmektedir. Doktorunuzun tavsiye edebileceği ilaçlar da kullanabilirsiniz.

Bağırsak yaralanması; Her ne kadar nadiren görülse de safra kesesi ameliyatında kullanılan aletler bağırsaklarınızda hasara sebep olabilir. Bu gibi durumlarda doktorunuz ameliyat esnasında hemen müdahale edecektir. Bağırsakta herhangi bir hasarı, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma, yüksek ateş gibi şikayetlerden tanıyabilirsiniz. Ameliyat sonrası böyle sıkıntılar gözlemliyorsanız en kısa zamanda doktorunuza görünün zira muhtemelen medikal bir müdahale yapılması gerekecektir.

Önemli: Kendinizde geçici komplikasyonları gözlemliyor olsanız bile doktorunuza durumunuzu vakit kaybetmeden bildirmenizde her zaman fayda var. Zira bu komplikasyonlar daha ciddi bir sıkıntının da işareti olabilir. Risk faktörlerini en aza indirmek her zaman en iyi yoldur. Komplikasyonları en aza indirmek için medikal bir yönteme veya ilaç tedavisine ihtiyacınız olmasa bile, doktorunuz şikayetlerinize yönelik ağrı ve acınızı kontrol edebilmenize yardımcı olacak öneriler verebilir. Safra kesenizin alınması ameliyattan hemen sonraki süreçte komplikasyonlar gösterse de bunlar zamanda en aza inecek ve sindirim sisteminizde herhangi bir zorluk ve kısıtlamaya sebep olmayacaktır. Komplikasyon oluşmuşsa, şikayetleriniz geçtikten sonra herhangi bir yiyecek kısıtlaması hastalara yapılmamaktadır. Sadece ameliyat sonrası takiben birkaç ay sindiriminizi kolaylaştıracak.

Kaynaklar:

,

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Şikayetler İçin 66 Yorum Yapılmış

  1. zehra 20 Mart 2013 #

    15 gün önce kapalı safra kesesi ameliyatı oldum. Başarılı olduğunu söyledi doktor. Eve ertesi günü çıktığımda karnım da hiç şişlik yoktu ama o günün ertesi gününden bu güne kadar hala da süren bir şişliğim ve rahatsızlık hissim var. Bu karın şişliğimden, mide tarafım daha da sert. Ayrıca karaciğer tarafım olduğunu düşündüğüm ve sırtımın tam ortasına vuran ağrı ve midemde bir huzursuzluk hala ara ara devam etmekte. Bunun sebebini açıklayıcı bir bilgi alabilir miyim?Şimdiden teşekkürler.

  2. gökhan 07 Haziran 2013 #

    Zehra hanımın yazdığı aynı sıkıntılar annemde da oluyor, yeni safra kesesi ve göbek fıtığı alındı. vücuttaki şişlikler ve ödem oluşum hiç geçmedi. işin kötüsü kimseden açıklayıcı bir bilgi alamıyoruz. Bu konuda bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

  3. monaroza 26 Temmuz 2013 #

    2 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum.ilk başlarda şişkinliğim çoktu o şişlikler zamanla geçiyor. Yürüyüş ve bol sıvı özellikle su iyi geliyor. Şu an tek sıkıntım var o da ishal. Mide yanması falan arada oluyor. Azar azar ve sık öğün yapmak biraz iyi geliyor.

  4. nursel 04 Ekim 2013 #

    Merhaba bende iki hafta önce ameliyat oldum, bende de şişkinlik ve kabızlık oldu. Keten tohumu yağı kullandım iyi geldi yalnız geçmeyen ağrılar devam ediyor. Aile hekimine başvurdum kan tahlili yapıldı değerler yüksek çıktı aile hekimi normalden üç katı fazla dedi araştıracağım sizde de böyle şikayetler varsa araştırın derim sonu ciddi olabilirmiş şimdiden herkese geçmiş olsun.

    • murat 05 Mart 2019 #

      merhaba geçmiş olsun Nursel hanım bende 2 ay önce ameliyat oldum bende de sırt ağrıları oluyor ara ara mide bulantısı şikayeti de yaşıyorum. Kan tahlili yaptırdım, enzimler yüksek çıkmıştı sonra 1 hafta sonra yine kan verdim değerler iyi çıktı. Doktor geçmiş olsun dedi ama bende şişkinlik ve sırt ağrılarım hala devam ediyor…

      • Zeynep Bozdoğan 06 Haziran 2019 #

        Geçmiş olsun bende 19 Mart’ta ameliyat oldum. Benim de sırtıma ve özellikle de omuzlarıma vuran ağrılarım oluyordu. Ameliyatımız kapalı olduğu için içeride daha rahat çalışmak adına göbek deliğinden gaz veriliyor ve bu gaz ameliyat bitiminde içeride kalıyor. Ameliyat sonrası yürüyüş o gazı çıkarmak için en etkili yöntem. Ben yaşımdan ötürü (18) ve ağrı eşiğim çok düşük olduğu için çok zor yürümüştüm ve gazın tamamen çıkması yaklaşık 2-3 haftayı almıştı.
        Biraz araştırınca dedim ki neden karnım değil de omzum ağrıyor. Şunu buldum diyafram kasları ve omuz kaslarının sinirlerinin bazıları ortakmış yani diyafram kasının yakınlarında olan bir ağrıyı sinirler omuz ağrıyormuş gibi hissediyormuş. Bunu öğrendiğime sevinmiştim çünkü omuz çok alakasız geliyordu, sebebinin belli olması iyi olmuştu. Ama diyorum ki Elhamdulillah omzum ağrımış, dikiş acısına ek olarak birde karın ağrısı çekmek zor olurdu. Velhasılı kelam ağrıyı yok etmek mümkün değil ama hemen kurtulmak için bol yürüyüş şart. Tekrardan geçmiş olsun.

    • Aysan 04 Temmuz 2019 #

      Ben de 9 ay önce kapalı safra ameliyatı oldum. Çok şükür herhangi bir sıkıntım ameliyattan sonra olmadı. Fakat 4 Ekim’de safra ameliyatı oldum, Aralık ayında başlayıp ilk öğünden sonra devamlı ishal oluyorum. Bazen bir defa bazen üç defa ishal yüzünden WC den çıkamıyorum, sonra düzeliyor. Doktorum ile konuştum, olmaması gerek. Kontrol için gideceğim bu ay. Ancak ilgimi çeken şey şu. Büyük abdestime hiç çıkamamak ve ishal olarak yapmak. Fikri olan cevap yazar mı? Hepimize acil şifalar dilerim. 🙏

  5. melıke 22 Kasım 2013 #

    Bende ameliyat olalı 4 yıl oldu ama hala problemlerim var. Şişkinlik, gaz problemi, ishal, mide ağrısı ve aniden giren ve beni bayağı kötü eden ağrılarım var. Bir fikri olan var mı, lütfen yardımcı olun.

    • Serdar 27 Ocak 2014 #

      Melike hanım, Problemlerinize bir çözüm bulabildiniz mi? Durumunuz benimki ile paralellik arz ediyor.Bir sonuca ulaşıp ulaşamadığınızı yazarsanız memnun olurum.

    • guler 14 Haziran 2014 #

      Melike hanim bende de aynıları oluyor zaman zaman. Karaciğer enzimleri normal çıkıyorsa doktorum normal diyor.

    • ömer 27 Ekim 2015 #

      aynen ben ameliyat olalı 5 yıl oldu aynı proplemleri yaşıyorum

    • Yeter 31 Ekim 2015 #

      Melike hanım aynı şikayetler bende de var 6 sene önce safra kesem alındı çok büyük taşlar vardı ama o zaman bile şimdiki gibi sancılanmıyordum.Aç kaldığınızda safra kesesi olmadığından bütün safra midede birikiyor ve yemek yiyincede kalın bağırsağı inerek ishal ve aşırı karın ağrılarına yol açıyor. Asitli ve ağır yiyecek içeklerden kaçınmamız gerekiyor. Sık sık ve azar azar beslenerek hayata devam ediyoruz ☺iki sene sonraki cevabı umarım faydalı bulursunuz.

  6. Nihat yılmaz 22 Mart 2014 #

    Laparoskopik yöntem ile 45 gün önce safra kesesi alırdım. Şimdiye kadar bir sorunum yoktu ancak iki üç gündür sağ göğüs tarafımda ara ara batma hissi oluyor özellikle sağ tarafa hareket yaptığımda bu durum gerçekleşirken nefes almaya zorlanıyorum. 31 yaşındayım günde 8 adet sigara kullanıyorum boyun 178cm kg 84. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim.

  7. fadime 05 Mayıs 2014 #

    İnşallah yardımcı olacak birini bulurum benim annemin de 2013 haziran ayında safra kesesi kapalı ameliyatla alındı ama bir yılda 16 kilo verdi istem dışı, ameliyat yerlerinin acısından şikayetçi tedirgin olduğumuz kilo kaybı tekrar tahliller yapıldı safra mideye sızmış denildi gecen ay inşallah kötü bir şey yoktur.

  8. guler 14 Haziran 2014 #

    Merhabalar. Bende 1 yıl önce labraskopik ameliyat oldum. Yazdığınız ağrılar bazen oluyor. Doktorum bunların normal olduğunu söyledi. Vücut bir ile 2 yıl arasında sisteme alışıyormuş. İshal durumda bende bazen devam ediyor. Bununla ilgilide bir ilaç verdi. Bu ilaç safra asitlerini bağırsakta bağlıyor ve isal sorunum geçiyor. Bu durumlarda kullanmamı önerdi. Aralarda kullanıyorum. Sorunlarınız geçmiyorsa bir gastroendekoliji servisine başvurmanızı öneririm. Herkese geçmiş olsun.

  9. guler 14 Haziran 2014 #

    Artı ameliyat sonrası ilk bir kaç ay fazla ağır kaldırmamak gerekiyor. Artı beslenmede çok önemli. Dikkat etmeyince bazı yiyecek ve içecekler de ishal ve hazımsızlığı tetikliyor. Bende yumurta, seker ve çikolata ishali tetikliyor. Sadece biraz daha dikkatli beslenmemiz gerekiyor. Bol su ve lifli gıdalar. Az ve sık öğünler.

  10. merve 17 Temmuz 2014 #

    1 sene önce safra kesesini ameliyatla aldılar ve simdi kan kustum doktor safra kesesi ile alakalı olduğunu söyledi ama ben alakalı bulamadım yardımcı olur musunuz?

  11. sevgi 12 Ağustos 2014 #

    2 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum fakat öncesinde olan mide bulantısı iştahsızlığım devam ediyor ve safra ile bağlantılı olduğunu söylemişlerdi. Ameliyat sonrası ciddi 1 ayda 7 kilo verdim ve bu şekilde iştahsızlığım devam ederse bu durum devam edecek. Yardımcı olur musunuz?

  12. Fatih 12 Kasım 2014 #

    Hepinize acil şifalar diliyorum,2004 yılında laparoskopik yöntemle keseyi aldırdım ve o günden bugüne ishalim devam ediyor.Kullanmadığım ilaç kalmadı desem yeridir (Ursofalk,spasmomen,debridat,eu Carbon vs..)halen bir değişme yok. Toplu taşıma araçları ve yoğun trafik adeta kabusum oluyor, sabahtan akşama kadar bir şey yemiyorum sırf wc ihtiyacı olmasın diye, artık sorunum psikolojik mi diye düşünmeye başladım.

    • Serkan 18 Haziran 2015 #

      Aynı sorun bendede var, 3 sene oldu ameliyat olalı,uzun yol ve yemekli davetler kabusum…psikolojik değil yani…..

    • Emre 18 Ocak 2019 #

      merhaba çözüm bulamadıysanız hala size tavsiye edecegim ilaçlar antepsin tablet günde 2×4 ve ursactive 2×2 ben bu rahatsızlığı 4 sene çektim. her tahlilim temiz çıkıyordu ama ishalim kesinlikle durmuyordu. en sonunda doktorum alkalen safra reflü gastiriti oldugumu söyledi. kolay kolay endeskopide bile görülmüyormuş. mide ile bagırsak arasında plor denilen kapak açık kaldıgı için oluyormuş. ve açılma ameliyatlardan sonra oluyor. deneyin derim ilaçlar hafiftir süphesiz. ben çok çektim başkası çeksin istemem kendime söz verdim bu hastalıga kim düştü ise tedavisi için uğraşacagım

  13. cinar 14 Ocak 2015 #

    Kız kardeşim safra kesesi ameliyatı ve mide küçültme obezite ameliyatını 1 ay önce oldu.10 gün öncesine kadar hiçbir şikayeti yoktu.10 gün önce kontrole gittiğinde göz akından şüphelenerek tahlil ve mr istendi. Yapılan mrda hiçbir probleme rastlanılamadı.Ancak 10 gündür mide bulantısı var hiç kesilmeden devam ediyor fakat bulantıyla beraber kusma gerçekleşecek zannediyor ama tükürük haricinde birkaç damla sarı su geliyor.sarılık tahlilleri de yüksek çıkıyor.Doktorlar renkli doppler istedi o da temiz çıktı ama doktorlar sarılık değerlerinin yüksek çıkmasını ve mide bulantısına teşhis koyamadılar. En son heyet toplanıp araştıracak dediler nedenini bilemiyoruz ne yapacağımızı şaşırdık.

  14. ümmühan 03 Nisan 2015 #

    Arkadaşlar ben dün 2-4-2015 kapalı safra kesesi ameliyatI oldum. doktorum ameliyat olmazsan sarılığa çevirebilir dedi. Babamı da iki sene önce sarılık kökenli karaciğer kanserinden kaybettiğimiz için ameliyat olmaya karar verdim. Babamınki zamanında tespit edilemedi ve yanlış tedavi uygulanmış malesef. Şu an yeni ameliyat olduğum için biR şikayetim yok, gelecek günler neyi gösterir bilemiyorum.

  15. hasancan 09 Nisan 2015 #

    Yaklaşık 1 ay önce abim safra kesesindeki taşlardan dolayı ameliyat olmak zorunda kaldı ve başarılı bi operasyonla safra kesesi alındı. Fakat 10 gün sonra geceleri mide de yanma şıkayetiyle uyanmaya başladı. 1-2 gün tekrar edince hastaneye gittiğimizde safra suyunun mideye aktığını öğrendik. Herkese olabilecek bi durummuş. İlaç tedavisine başlandı, eskisi gibi geceleri uyanma yok fakat yeme sorunu var. Böyle bir durum ile karşılaşan varsa, yardımcı olursa sevinirim.

  16. ezgi 20 Mayıs 2015 #

    Yaklaşık 4 ay önce laparoskopi ile safra kesem alındı.Ameliyattan sonraki ilk dönemde hiç bir sıkıntım olmadı, ancak 1-2 ay sonra mide bulantısı ve kasılmaya bağlı ağrılar tekrar başladı sanki eski sıkıntılar geri dönmüş gibiydi.Ardından bir doktora göründüm, ultrason, kan tahlili, idrar tahlili, hepsini yaptırdım ancak hiçbir şey çıkmadı. Doktorum, safra kesesi ameliyatı olan bazı insanların şikayetleri 1-2 ayda bazılarının ise 5-6 sene sürebileceğini söyledi. Bana sabahları yemekten önce kullanacağım bir mide koruyucu ve mide rahatlatıcı ilaç verdi. İlaç dışında ise bu gibi durumlar için anason çayı, papatya çayı, adaçayı ve zencefil çayı içmenin midemdeki ağrıları ve bulantıyı geçirebileceğini söyledi. Umarım size de faydalı olur.

    • suleyman 22 Temmuz 2015 #

      Ben de 3 ay önce ameliyat oldum, olduktan 2 gün sonra aynı ağrılar başladı. Acile gittim, safra kanalında taş kalabilir dediler, serum taktılar, sabah doktoruna gozuk dediler. O gün, o ağrı hiç geçmedi, sabaha kadar sürdü hasteye giderken arabayla bir tümsekten geçtikten sonra ağrı aninden durdu, sanırım taş düştü dedim. Doktoruma anlattım durumu, olmaz dedi, kanalın temiz akıyordu senin dedi hem öyle olsa sarılık olurdun tenin normal dedi. Şu an bende de şişkinliğe bağlı ağrılar oluyor, gaz sancısı oluyor, böyle durumlarda genelde yürüyüş yapıyorum ve gayet iyi geliyor.

    • süreyya dursun 16 Aralık 2015 #

      Ezgi hanım rahatsızlığınız geçti mi. Bende bundan 15 gün önce safradan ameliyat oldum ama bulantılarım devam ediyor.

  17. yasin 24 Mayıs 2015 #

    Bugün tam 1 yıl oldu safra kesem alınalı, ameliyat öncesi iştahım azalmıştı ve yaklaşık 20 kilo vermiştim. Şiddetli sırt ağrısı ve çarpıntı şikayetlerim vardı. Şu an ise verdiğim kiloları geri aldım ancak kronik ishal problemim bulunmakta.

  18. aynur 11 Ağustos 2015 #

    Bende 1 hafta önce laproskopik yöntemle safra kesesi amelyati oldum. Her şey normal bir tek karnım şiş kaldı.

  19. gonca 26 Ağustos 2015 #

    Ben de 11.08.2015 de safra kesemi aldırdım ishal var ama rahatsız edecek şekilde değil, sadece davul gibi şiş bir karnım var.

  20. Serkan 17 Eylül 2015 #

    15 gün önce safra kesemi aldırdım hiç bir şikayetim yok sadece ertesi gün denilen ayağa kalkma, 3-4 gün sürdü. Benim sorum eski hayatımıza yani yiyecek alışkanlığımıza dönebiliyor muyuz? (Yumurta, pastalar, tatlılar, kızartmalar…… İyi günler.

  21. Murat 18 Aralık 2015 #

    Arkadaşlar, ishalin sebebi karaciğerin ürettiği safranın depolanamaması nedeniyle bağırsakta toplanmasıdır. Karaciğer ne zaman safra üretir? Protein ağırlıklı beslendiğimizde bunları sentezlemek için. Kırmızı et, süt ürünleri, özellikle yumurta. Başka, alkol tüketildiğinde safra üretimi artar. Sabah uyandıran bir göğüs ortası ağrısı yaşıyorsanız. Yüksek ihtimalle açlıktan kaynaklı boş mideye akan safra suyundandır. Gündüz yedikleriniz safra üretimini artırmıştır. Sabaha karşı aç mideye safra hücum eder ve safra taşlı günlerdekine benzer o iğrenç ağrıyı size hatırlatır. Eğer sebep buysa 10-20 dk sırtüstü yattığınız Zaman geçer. Gün içerisindeki ağrılar için dahiliyeye görünmekte fayda var. Özellikle ultrasonla safra kanalına bakılmalı. Et tüketimini minimuma indirin. Yumurta haftada bir ya da iki kere sofranızda olsun. Alkolü tamamen terkedin. Günde 15-20 dk hafif tempoda yürüyün. Karaciğerinize iyi bakın, enginar tüketin. Şikayetleriniz azalacaktır ve sonra kaybolacaktır. Ben doktor değilim, safradan çok çekmiş biriyim. Allah sağlık, afiyet versin.

  22. selda yilmaz 12 Ocak 2016 #

    Allahını seven varsa olmasın, olduktan sonra hayatım kaydı ne yiyorum, ne içiyorum ağrının bini bir para. Kanamam oldu, neler geçirdim. Kesinlikle bitkisel yöntemlere başvurun ve dua edin.

  23. mahir 03 Şubat 2016 #

    Ağustos 19 açık safra kesesi ameliyatı oldum, 1 ay enfeksiyondan dolayı hastanede yattım, bende ishal yok ama ameliyat yerimde sağ tarafta şişlik var.

  24. nahide 28 Nisan 2016 #

    Ben 2 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum, 20 kilo verdim. Yemek yer yemez, midem inanılmaz şişiyor ve diğer öğüne kadar da geçmediği için yiyemiyorum. Ameliyatımla birlikte sol kaburga altımda ağrılar oluyor, çözemedim:(

  25. mehtap 03 Haziran 2016 #

    Ben de 1 ay önce safra kesesinden ameliyat oldum, 15 gün adetim gecikti, normal mi sizce?

  26. Züleyha 13 Temmuz 2016 #

    1 sene önce safra kesesi ameliyatı oldum (kapalı) 4-5 ay sonra sol boşluğumda ağrı hissetmeye başladım ve art arda devam eden şikayetler ishal, sancılar, çarpıntı, kaburga bitiminde ağrı, batma ve hala yaşıyorum bunları. Tabii ki beni korku sardı, ne oluyor bana diye acaba kanser miyim? Acaba çölyak hastası mıyım? Acaba chorn hastası mıyım? Neyim var biri cevap versin!!! Ne korkular yaşadım Allah(c.c) biliyor. Birçok doktora göründüm kardiyoloji, dahiliye, gastroentereloji, noroloji ve teşhis panik atak, anksiyete, İbs(psikolojik olduğu söyleniyor) sizce bu mudur yani? Sonuç “Bana damdan düşeni getirin!”

    • Elvan 03 Şubat 2018 #

      Merhaba Züleyha hanım, aynı ağrı bende de var sol boşluktan kaburgama kadar ve sırtıma vurmaya başladı hatta koltuk altında gece yatarken sanki sol tarafta yumruk var gibi oluyor bazen. Gitmediğim bölüm kalmadı, psikolojim çok bozuldu çare bulabildiniz mi acaba, bulunduysa yazar mısınız bana da saygılar, şifalar diliyorum.

      • Züleyha 09 Nisan 2018 #

        Bunları yazdıktan sonra tekrar göründüm birçok yere sebebi gaz psikoljik vs gazın bu kadar ağrı yapacağınızı hiç tahmin etmezdim. Sırt, koltuk altı, karın ağrısı benim de hala devam ediyor. Huzursuz bağırsak sendromu da dediler ve ömür boyu devam edecekmiş tabiİ birde safra kesesi denilip geçilse de eksik bir organımız var bundan dolayı da eskisi gibi olmuyor:) Elhamdülillah her şeye:)

  27. aynur temel 22 Ağustos 2016 #

    Yaklaşık iki yıl önce safra kesesi ameliyatı oldum, açık ameliyat ancak yaram zor kapandı. Morarma ve kalıcı bir iz gibi kırmızı belirgin bir iz kaldı. Ameliyattan bir yıl sonra şırınga ile yaraya kortizon sıvısı salıp düzeltmeye çalıştılar ancak şuan derim çok gergin, oturup kalkarken acıyor, yaram hala kırmızı ve belirgin, yardımcı olur musunuz?

  28. Hakan 20 Ekim 2016 #

    Merhaba, yaklaşık 5 ay önce safra kesesi ameliyatı oldum. Operasyon kapalı başlanmış fakat iltihaplı eklem romatizması hastası olmam sebebiyle vücudumdaki iltihaplar kapalı ameliyata müsade etmemiş, açık ameliyata dönülmüş. Yaklaşık 5.5 saat süren bir operasyon geçirdim. Uyandığımda canım elbette yanıyordu, sağ tarafımda diren takılıydı pis kanın akması için. Yaşım 33, kilolu biri değilim. Ameliyat zamanı 81 kilo civarıydım, şu an 74 kiloyum. yaralarımın iyileşmesi dikişlerin alınması direnin cıkarılması vs 1 ay sürdü. ilk dönemler benimde şişkinlik sorunum sırt agrım oluyordu. şu an iyiyim çok sükür. Günde 1 paket sigara kullanıyorum ve son 2-3 aydır sosyal içici seviyesinde alkol de alıyorum. Bence bizlerin dikkat etmesi gereken en başlıca sey yumurtanın sarısı ve baharatlar. Ameliyat olduğum günün akşamı hastanenin (SSK Okmeydanı) kantinine kadar gidip geldim. Ameliyattan sonra yatağa bağlı kalmayın, yürüdükçe gaz probleminiz olmaz. Hastanede 1 hafta kaldım, bir ay rapor verdiler. Karnımda 4 delik ve 13 cm kesik var. Korkmayın, ameliyat olun. Allah herekese şifa versin.

  29. cüneyt 14 Ocak 2017 #

    Üç hafta önce ben de kapalı olarak safra kesemi aldırdım, ertesi gün kalktım işe gittim. İlk bir kaç gün kabızlık ve şişlik vardı, şimdi iyi gibi sabahları güne başlarken doktorun verdiği mide hapını içiyorum, yediklerime dikkat ediyorum, midede şişlik yaşamamak için yürüyüş yapıp bol su içiyiorum, iyi geliyor.

  30. ibrahim 14 Ocak 2017 #

    Göbek kısmındaki morluklar normal mi? Annemin safra kesesinden taş alındı(kapalı ameliyat oldu)a, 4 gün oluyor göbek kısmında morarma var.

  31. aytekin başdemir 10 Mart 2018 #

    Yaklaşık 5 yıl önce safra kesesi ameliyatı oldum açık ameliyat oldum ama bende o gün bu gündür baş kısmımdan kovadan boşalırcasına soğuk terler döküyorum nedendir bir türlü sorun bulunamadı, gitmediğim doktor kalmadı ne yapmalıyım tek gastroenterolojiye muayene olmadım diğer her branşa muayene oldum lütfen yardımcı olun Allah aşkına bu ter yüzünden psikolojim bozuldu herkese selamlar lütfen Aytekin Başdemir facebook adresime mesaj atın burdan bakamıyorum saygılarımla herkese teşekkür ederim.

  32. Pinar 10 Nisan 2018 #

    Ben mi ilgincim anlamadım ki…çok sükür diyim maşallah diyim bari… Her ameliyat olandan şikayetler duyuyorum ama bende çok şükür hiçbir şey olmadı ancak bu olmayacağı anlamına gelmez tabii… Ben de üç ay once oldum…kan tahlilim yeni yapıldı temiz şükür, bol su içip yağlı yemekten uzak duruyorum, baharatlı tüketmiyorum ama arada bir acıyı sevdiğimden kaçamak yapıyorum. Mide koruyucuyu bırakalı birkaç hafta oldu ve şükür sorun yok, yiyip içiyorum. Haseki hastanesinde oldum ameliyatımı ve memnun kaldım doktorumdan ve çalışanlardan, ailem gibiydiler. İki defa yatış yaptım, iltihaptan dolayı ama sonuçtan memnunum. İnşallah hep böyle olur, diğer ameliyat olan arkadaşlara çok geçmiş olsun.

  33. Perihan kaya 13 Ekim 2018 #

    Yok bacım bende bunları yaşadım safra kesesini aldırmayın

    • Mrym 25 Kasım 2018 #

      Perihan hanım neden aldırmayalım, safranın içinde taşın patlama ihtimali var, sarılık olabiliyorsunuz ve bir sürü risk yani.

  34. murat 24 Kasım 2018 #

    Yıllar önce safra kesesini aldırmıştım. Şişkinlik, ishal ve mide sorunları bende de vardı. Araştıra araştıra şişkinlik ve ishalin iç parazitle alakalı olduğunu anladım ve parazit ilacı kullandım, yıllardır süren şikayetlerim geçti. (nidazol isimli ilaç). Mide problemi de gastritle alakalı, gastrit için de aç karna sadece havuç tükettim gece gündüz. Ayrıca midemi hiç boş bırakmadım şuan hiç bir şikayetim kalmadı. Bu yazdıklarım inşallah sıkıntısı olanlara yardımcı olur.

  35. Esra 25 Kasım 2018 #

    Ben de safra kesesi ameliyatı oldum ama hayatım kaydı diyebilirim, sabahları kramp şeklinde göğüs kafesine ağrı aynı anda sırt ağrısı yaşıyorum.

  36. Gül 27 Kasım 2018 #

    Bende aldırdım 8 ay önce, ağrıdan kurtuldum ama 28 yaşındayım ve bir ayda 8 kilo verdim. Yağlı yesem hemen ishal oluyorum. Dikkat etmezsen bağırsak düzenim alt üst, sürekli guruldama, psikolojim bozuldu. Sevdiğim birçok şeyden vazgeçtim, dışarıda yemek bile yiyemiyorum. Bünye ile alakalı, vücut inşallah alışır zamanla, rabbim şifa versin.

  37. kevser sönmez 28 Kasım 2018 #

    Merhaba benim 17 yaşında kızım 8 gün önce safra kesesi ameliyatı oldu. Şişlik, karın ve sırt ağrıları ile gittik, safrasında taş çıkınca doktor ameliyat dedi. Ameliyattan 5 gün sonra dışkıda kanama ile tekrar doktora gittik, dışkı tahlili gizli kanama olduğunu yazdı. Doktorumuz bugün de kan tahlili istedi. Nedenini bulmadı, sanırım kolonoskopi yapılacak!
    Moraller sıfır, bu tarz bir şey yaşayan var mı?

  38. Turgut Celik 05 Aralık 2018 #

    Veeeee Mutlu Son Ameliyat Oldum Ve 0 Sıkıntı
    Ankaradan Sevgilerle

  39. Eda 25 Aralık 2018 #

    Bende 5 ay önce ameliyat oldum 15 gün öncesine kadar gayet iyiydim yumurtayı hayatımdan çıkarmıştım 1 ay önce ufak ufak yemeye başladım ve tekrar başladı mide ağrılarım 4 gündür yumurta yemiyorum ama yine de ağrıyor midem bu arada laparoskopik olmuştum ama kesiklerim kabardı bayağı kıyafet üstünden elle hissediliyor, acıma oluyor böyle bir durum yaşayan var mı? İlk 4 ay hiç şikayetim yoktu, şu anda çok rahatsızım.

  40. murat 15 Ocak 2019 #

    herkese çok geçmiş olsun ben de 1 hafta önce ameliyat oldum, şu an çok şiddetli bulantı ve mide yanması var ishal ara ara oluyor. Benle aynı durumda olan abi, bacı, gardaş var mı?Teşekkür ederim herkese Rabbim şifa versin.

    • Gülşah 27 Şubat 2019 #

      Acil şifa diliyorum Murat bey ben de dört ay önce oldum, bu anlattığınız şikayetlerin mislisini yaşıyorum. Şu günlerde de sol tarafımda kaburga bitiminde gözle görülür bir şişkinlik oluştu arada batma hissi veriyor bunun için doktora gideceğim. Safra eşittir artık yemek sana yasak demek sindirim sistemi bitik bana en kötü gelen yumurta. Bir tane yesem bir hafta acısını çekiyorum. Karın gurultusu, mide bulantısı, hazımsızlık, ağız tadım bozuk gibi sinir bozucu bir his. Delice şerbetli tatlı ve tuz yeme isteği. Allah beterinden korusun diyelim.

  41. ayşe 23 Ocak 2019 #

    1 hafta önce safra kesemden ameliyat oldum. Zaten sürekli ağrılarım oluyor fakat bu sabah göbek deliğimden sarı su ve kan geldi acaba normal midir bu durum?

  42. Hülya 08 Şubat 2019 #

    31.01.2019 laparoskopik ameliyat ile safra kesem alındı zor geçmiş ameliyatım 4 gün hastanede kaldim bugün 8. Gün yemek sonrası şişkinlik, midemde gastrit oluyur ama bir kac saat içinde geçiyor. Antibiyotik, ağrı kesici filan kullanıyorum hala pazar günü dikişlerim alınacak. Şişkinlik dışında pek sıkıntım yok tabi yediklerime dikkat ediyorum. Bugün göbek deliğinin altindaki kesikten kana benzer bir sıvı geldi bu normal mi? Şimdilik çok sıkıntı yok gibi siskinlik ve mide yanması haricinde zamanla ne olur bilemiyorum..

  43. Yunus 08 Şubat 2019 #

    Arkadaşlar bu ameliyatı geçiren mutlaka bol su ve yürüyüş yapacak ve aşırı yağlı yemekten kaçınacak aynı zamanda yemekleri çiğnemeden mideye göndermeyecek.

  44. Ferda 22 Şubat 2019 #

    2 ocakta ameliyat oldum yumurta yediğimde ishal oluyorum o yüzden yemiyorum. Aşırı derecede karın kısmında şişkinlik oluyor, görenler hamile zannediyor. Bu durum hem sağlık açısından hem de psikolojik olarak sorun yaratıyor.

  45. Dilşa 27 Şubat 2019 #

    Dört ay önce safra kesesinde taş var diye ameliyat oldum ameliyat öncesi son bir ay içinde iki gün de bir acillerdeydim taş var taş var diye diye sonrası iltihaplı safra kesesi denildi neyse ameliyat oldum çok şükür ama mide sindirim berbat, yemeklerde tat alamıyorum deli gibi şerbetli tatlı ve tuz yemek istiyorum keskin tatlar istiyor canım yumurta düşmanım çikolata görünce midem bulanıyor gaz kabızlık karın gurultusu ayıptır demesi bilgi olsun diye yazıyorum cok kötü kokulu tuvalete çıkmak ve şimdi sol tarafımda kaburga bitiminde batma hissi ve gözle görülür bir şişkinlik bu şişkinlik veni korkutmaya başlattı avuç içini dolacak kadar irice bir şişkinlik Acaba böylesi şişkinlik yaşayan oldu mu normal mi bu yazan olursa çok sevinirim. Bir de önemsiz bir kese deniliyordu önemsiz olanı Rabbim neden oraya koyar ki. Rabbim tüm hastalara acil şifa ver. Tabiiki de doktora gideceğim, yazıları okuyunca yazmak istedim.

    • Sedoli 14 Mart 2019 #

      önemsiz bir kese değil ama hayatı etkilemiyor zamanla 20 lik dişi gibi apandisit gibi kuyruk sokumu gibi önemini yitiren bir organ olacak. Yaşam kalitesini biraz etkiliyor ama diğer organlara kıyasla şükredilmesi gereken bir ameliyat. Ayrıca internetten bakıp araştırın ama yapmanız gereken hastaneye gitmek. Benden 1 ay önce ameliyat olmuşsun çok şükür atlatmışsın ara ara ağrılar kesinlikle olacaktır çünkü bir organınız alındı vücudun alışması zaman alabilir bacağınız ağrır kolunuz ağrır beyniniz bile ağrır ama çok büyük sorunlar görürseniz o zaman doktora kesinlikle gidin!

  46. Deha 12 Mart 2019 #

    4 ekim 2018 de ameliyat oldum hala karın bölgem ve sağ kısmımda ağrılarım var ara ara ishal ve karın gürültüleri devam ediyor yeme içme konusunda aşırı yağlı yiyeceklerden ve asitli içeceklerden kola-fanta gibi uzak durup günlük hayatımızda mutlaka yürüyüş yapmamız gerekiyor ve bol su tüketmeliyiz en önemlisi de ağrılarımızı düşünmeden hayatımıza devam etmeliyiz. Rabbim safra kesesi ameliyatı olan herkese acil şifalar ve sabır versin umarım yardımcı olabilmişimdir.

    • Enginn 13 Mart 2019 #

      Aynı tarihte olmuşuz ameliyatı. Benim de 10-15 gündür sağ kısmımda ağrılar var. Ameliyat öncesine dönmüş gibi. Gazla bağlantılı olabilir diye düşünüyorum. Doktora gitmekten sıkıldım artık. Ne zor şeymiş..

  47. ŞAKİR 16 Mart 2019 #

    Bende 18.2.2019. kapalı yöntemle safra kesesi amaliyet oldum sonrası bol yürüyüş yapıyorum yeterli su içiyorum ve en önemlisi yumurta acı pul biber çok yağlı et süt osmaniye yer fıstığı yiyeceklere dikkat ediyorum daha 3 hafta olmasına rahmen ALLAHIMA ŞÜKÜRLER olsun gittikce iyiye gidiyor Rabbim aynı benim gibi safra amaliyeti sonrası agrıları olan kardeşlere ALLAH şifa versin sağlığına kavuşsun herkese çok gecmiş olsun.

  48. Recep YARTAŞI 22 Nisan 2019 #

    Annem bir akşam birdenbire sırtım terliyor, midem bulanıyor dedi tansiyonunu ölçtüm 18’e çıkmıştı karnında ve göğüsün iman tahtası denilen kısımda şişlik ve dokunulunca acıyor demesi üzerine kalp krizi geçiriyor korkusu ile hemen hastaneye götürdüm ve acilde sabahladık. Acil serüvenimiz her akşam 1 hafta boyunca sürdü. En son bir doktor bizi yönlendirip safra kesesi için ultrason çektirin dedi ve çektirdiğimizde safra kesesinde çamur olduğunu öğrendik. Yaklaşık 2 aylık randevu, anestezi, yoğun bakım ünitesi bekleme süreçlerini kapsayan ameliyat serüvenimizden sonra annem kapalı ameliyat oldu. 1 ay geçti üzerinden ancak ameliyat olmadan önceki şikayetleri devam ediyor. Annem 2 gün hiçbir rahatsızlık hissetmiyor ardından gelen 2 gün göğüs kemiğinde şişlik ve daralma hissettiğini söylüyor, bazen uyuyamıyor. Annem kalp hastası olduğu için korkuyorum. Safra kesesi alındıktan sonra göğüste ağrı olabilir mi? Aynı durumu yaşayan var mı? Artık sırasıyla kardiyoloji, endoskopi, psikiyatri götüreceğim annemi çünkü o rahatsız olduğunda bütün yaşam enerjim bitiyor. Bu konuda fikirlerinizi rica ediyorum?

  49. Necmiye 06 Temmuz 2019 #

    Merhaba arkadaşlar; 27 aralık 2014 de çamurlaşmış safra kesesi ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası bir ay her şey normal fakat sonra karın bölgemizin tamamında dayanılmaz nefes aldırmayan bir ağrı.B u günde 3/4 kez tekrarlıyordu. Gaviskon şurup içip tuvalette saatlerce kalıyordum. Sonra 3 yıl rahat, son günlerde safra kesesi alınmamış gibi sağ boşlukta, sırta vuran künt bir ağrı,mide bulantısı, ishal, bağırsaklarda sanki inşaat var.
    Sanırım sürekli diyet yapmak zorundayız arkadaşlar. Bu şikayetlerim yumurta, çikolata, bir kaç kere kızartma ve soğuk ayran içmemden sonra oluştu. Bir haftadır devam ediyor. Geçmezse gastroenterolojinin yolu gözüküyor. Herkese şifalar dilerim. Saygılar….

Bir cevap yazın