Sivilce İzleri İçin Kimyasal Peeling

Sivilce İzleri İçin Kimyasal Peeling

Sivilce izleri için kimyasal peeling uygulamasında, izlerin bulunduğu derinin üst katmanı kimyasal bileşenlerle soyularak yeni deri tabakasının oluşması teşvik edilir. Kimyasal peeling uygulaması sonrası izlerin görünümü cildin hangi katmanında bulunduğuna bağlı olarak önemli oranda azalabilir. Örneğin cildin en üst tabakasında bulunan izler %100’e yakın oranda geçebilir. Ancak ileri derecede, cildin alt katmanlarına kadar nüfuz etmiş akne izleri için %100 çözüm sağlamayabilir. Uygulamayı yaptıracağınız merkezde, peeling öncesi izlerin incelenmesi sırasında, uygulama sonrası ne kadar bir etki sağlanacağı hakkında bilgi verilecektir.

Sivilce İzleri İçin Farklı Kimyasal Peeling Uygulamaları

Temel olarak 3 farklı peeling uygulaması bulunmaktadır. Bu peeling türleri işlem sırasında kullanılan kimyasal maddelere göre ayrılmaktadır. Bunlar alfa hidroksi asit (AHA), trikloroasetik asit (TCA) ve fenol’dür.

Alfa Hidroksi Asit Peeling: Kimyasal peeling uygulamaları arasında en hafif olanıdır. Diğer adı “glikolik asitli soyma”dır. Cildin en üst tabakası alfa hidroksi asitle soyularak yeni cilt hücrelerinin oluşması ve sivilce izlerinin azalması sağlanır. Diğer kimyasal peeling işlemlerine göre iyileşme süresi çok kısadır ve uygulama sonrası kızarıklık en az düzeydedir. Daha etkili tedavi için 6 haftada bir tekrarlanabilir.

Trikloroasetik Asit (TCA) Peeling: Sivilce izleri tedavisinde orta dereceli etkisi bulunan trikloroasetik asit peeling özellikle cilt yüzeyinde oluşan geniş yüzeyli gözeneklerin tedavisinde etkilidir. Gözeneklerin tıkanmasına neden olan ölü cilt hücrelerini temizleyerek sivilce oluşumunu azaltır ve bakterileri öldürerek ilerde oluşabilecek akneleri engeller.

Fenol Peeling: Sivilce izleri için en etkili ve güçlü kimyasal peeling uygulamasıdır. Kullanılan kimyasalın diğerlerine oranla daha kuvvetli olması nedeniyle her cilt tipi için uygun olmayabilir. Cilt tipinize göre fenol kullanılmasının uygun olup olmadığını, peelingin uygulanacağı merkezde yapılan muayene sırasında öğrenebilirsiniz. Fenol peeling sonrası cildin tamamen eski haline kavuşması 3-8 hafta sürebilir. Bu süre içinde cilt kızarabilir ve renk değiştirebilir.

Sivilce İzleri İçin Peeling Uygulamasının Faydaları

Kimyasal peeling cilt lekelerinin ve sivilce izlerinin tedavisinde kullanılan diğer kozmetik ürünlere göre daha hızlı bir çözüm sunabilir. Kimyasal soyma işlemi sonrası cildiniz yenilendiği için kırışıklıklardan, güneş lekelerinden arınır ve yumuşaklık kazanır. Çil, siyah nokta ve akneler önemli oranda azalır. Cilt akneye neden olan bakterilerden temizlendiği için sivilce oluşumu azalır. Tabii tüm bunlar uygulama sonrası ve takip eden aylarda yapılacak düzenli cilt bakımı ile mümkündür. Peeling sonrası cilt düzenli olarak temizlenmeli ve güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmalıdır.

Sonuç olarak; bu tip kozmetik estetik uygulamaları sivilce izlerinin azalmasını sağlayabilir ancak uygulama öncesi kimyasal peeling yaptıracağınız merkezden yan etkileri, işlem sonrası görülebilecek olumsuzluklar ve olası zararları hakkında detaylı bilgi almayı ihmal etmeyin.

, , ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın