Soğuk Algınlığına Karşı Hardal

Soğuk Algınlığına Karşı Hardal

Siyah, beyaz ve yapraklı hardal bitkisi türleri yüzyıllardır soğuk algınlığı sonucu yaşanan sorunlara ve sindirim sistemi sorunlarına çözüm olarak kullanılmaktadır. Burun akması, boğaz ağrısı ve dolu ciğerlere karşı hardalın kullanım şekilleri ile ilgili bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Pek çok kültürde soğuk algınlığına karşı çeşitli yöntemlerle kullanılan hardal bitkisi en çok boğaz ağrısına karşı gargara suyu ve burun akıntısını önleme reçetelerinde yer almaktadır.

Dolu Ciğerler

Soğuk algınlığının en belirgin semptomlarından biri olan ciğerlerin dolması nefes alırken bile ağrılara neden olur. Ciğerleri rahatlatmak için yarım bardak hardal tozunu bir bardak un ile karıştırın ve yoğun bir macun kıvamına gelinceye kadar su ilave ederek karıştırın. Bu macunu iki bezin arasına iyice yayarak göğsünüze veya sırtınıza koyabilirsiniz. Hardal bitkisi ciltte yanmaya yol açacağı için direk olarak ciltle temas ettirilmemelidir. Rahatsızlık ya da yanma hissettiğiniz zaman tamponu kaldırabilirsiniz.

Burun Akıntısı

Burun akıntısı ve tıkanıklığı hardal ve bol baharatlı yemeklerle azaltılabilir. Baharatlar ve hardal balgamın sökülmesini kolaylaştırır. Çeyrek çay bardağı kadar hardal yağını biraz ılıtıp burun deliklerine sürerseniz kısa sürede burnunuz açılır. Hardal yağının kokusu oldukça güçlü olduğu için burun deliklerine tek tek uygulamanız tavsiye edilir.

Boğaz Ağrısı

Gırtlak arkasında balgam birikmesi ve iltihaplanma sonucu oluşan boğaz ağrısı soğuk algınlığının ilk habercilerindendir. Boğaz ağrısında kullanılmak üzere hardal reçetesini hazırlamak için 1 çorba kaşığı hardal tohumu, yarım limon suyu, 1 çorba kaşığı süzme bal, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı suyu kaynatarak karıştırın. Karışım kaynadıktan sonra ateşten alın ve üzerini kapatarak 30 dakika bekletin. Bu karışımı boğazınızı yumuşatmak ve kuruluğu engellemek için günde 1-2 defa gargara suyu olarak kullanabilirsiniz.

, , ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın