Uykusuzluğa İyi Gelen Bitki Çayları

Uykusuzluğa İyi Gelen Bitki Çayları

Hayatımızın belirli dönemlerinde uykusuzluk hepimizin başına geliyor. Stres, yoğun çalışma temposu, beslenme alışkanlıkları, bazı ilaçların kullanımı ve depresyon uykusuzluğun başlıca nedenleri olarak gösterilmekte. İyi bir uyku uyumak için öncelikle yaşam tarzınızda uyku düzeninizi bozabilecek alışkanlıklarınızı değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Uykusuzluğa iyi gelen bitki çayları arasında ise papatya çayı ilk sırada.

Uykusuzluğunuz uzun süredir devam ediyorsa bitki çayları sizin için doğru çözüm olmayabilir. Bir doktora giderek uyku düzeninizin bozulmasına neden olan farklı bir sağlık probleminiz olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Doğal çözümler sadece dönemsel olarak yaşanan uyku sorunları çözmek için birer yardımcıdır. Ayrıca uyku sorununu çözmek için bitki çayları ya da gıdalardan destek almadan önce yine bunların sizin için uygun olup olmadığını doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Papatya çayı rahatlatıcı etkisiyle yüzyıllardır uykusuzluğun tedavisinde kullanılmakta. Bu konuda yapılmış bilimsel araştırmalarda bulunuyor. Çayı hazırlamak için 3 tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı demliğe koyun ve 10-15 dakika kaynattıktan sonra iyice demlenmesi için demliğin kapağı kapalı halde 10-15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra için. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz.

Papatya çayı rahim kasılmalarına yol açabileceği için hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca emzirme döneminde papatya çayının etkileri tam olarak bilinmediği için kullanılmamalı. Ve son olarak papatya çayı vücudu rahatlattığı için araba kullanmadan önce ve dikkat gerektiren diğer işleri yaparken tüketilmemeli.

İyi Bir Uyku İçin Tavsiyeler
  • Yatak odanızın sessiz, karanlık ve sıcaklığının uygun olmasına dikkat edin.
  • Biyolojik saatinizi ayarlamak için yatağa her gün aynı saatte girin
  • Şekerleme yapmaktan kaçının. Eğer gün içinde çok uykusuz hissederseniz öğlen 3’ten önce 30 dakika kadar uyumaya çalışın
  • Yatmadan önce fiziksel aktivite yapmayın, TV seyretmeyi ve bilgisayarda çalışmayı en az 1 saat öncesinden bırakın
  • Kafein, alkol ve nikotin tüketimini sınırlayın. Kahve gibi kafein içeren içeceklerin en az 8 saat öncesinden kesilmesi gerekiyor.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın