Varis Bitkisel Tedavi

Varis Bitkisel Tedavi

Özellikle bacaklarda oluşan varis için bitkisel tedavi yöntemlerinden faydalanarak belirginliklerini azaltmanız mümkün. Bu yazıda varis için bitkisel tedavi reçeteleri ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.

Bacaklar örümcek ağı şeklinde varislerin en sık olarak görüldüğü bölgelerin başında gelmektedir. Varis bacaklar dışında yüz, eller, uyluk kemiğinin üst kısmında da oluşmaktadır. Varis sorunu yaşanan bölgelerde damarlar kırmızı, mavi veya bordoya yakın bir renk alarak deri üzerinden görünür hale gelmektedir. Bunun nedeni kan sirkülasyonunda yaşanan sorunlar ve yaşla beraber kanın kalbe pompalanmasının yavaşlamasıdır.

Varisin kolaylıkla oluşabileceği ortamlardan biride ayakta ya da oturarak sürekli aynı pozisyonda durmaktır. Varise yol açan diğer durumlar arasında hamilelik, obezite, vücutta herhangi bir nedenle meydana gelen hormonal değişiklikler, bacak yaralanmaları, mide tümörleri, doğum kontrol haplarının uzun süreler boyunca kullanılması ve tabi ki yetersiz fiziksel aktivite sayılabilir.

Varis İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Günümüzde varis tedavisi için lazerli ve serleştirme tedavisi adı da verilen skleroterapi gibi yöntemler kullanılmakla birlikte bazı bitkisel ve doğal yöntemler ile varislerin görünümünde önemli oranda azalma yaratmanız mümkün. Varisler genellikle çok ciddi bir sağlık sorununa neden olmadıkları için bitkisel tedavi yöntemleri ve kozmetik çözümler ile bu rahatsızlığı tedavi etmek isteyenlerin sayısı oldukça fazladır.

Kilo Kontrolü: Öncelikle aşırı kilolardan hızla kurtulmalısınız. Vücut ağırlığınız ne kadar fazla olursa bacaklarınıza binecek yükte aynı oranda artacaktır. Bacaklardaki bu aşırı baskı zamanla varis oluşumuna ve var olan varislerin artmasına neden olur. Varis ve diğer pek çok sağlık sorunun önüne geçmek için kilo dengenizi muhafaza etmelisiniz.

Egzersiz: Varisin ana nedeninin kan dolaşımı sorunları olduğunu düşünürsek kan dolaşımını artıracak ve düzenleyecek rutin egzersizler varis oluşumunu engelleyecek veya görünümlerini azaltacaktır. Günde en az 45 dakika hızlı yürüyüş yapmanız bile etkili bir çözüm olacaktır. Yürüyüş ve belirleyeceğiniz diğer egzersizleri aksatmadan haftanın 5 günü yapmalısınız.

Tuz: Fazla tuz ve sodyum tüketimi damarlarınız üzerinde olumsuz etki yapacağı için kontrol altına almalı mümkünse çok az tuz kullanmalısınız.

Pozisyonlar: Masa başı bir işte çalışıyorsanız mutlaka her 45 dakikada bir ayağa kalkıp 5-8 dakika hareket edin ve ofisin içinde tur atın. Uzun süreler boyunca bacak bacak üstüne atarak oturmayın. Aynı şey çok uzun süreler ayakta duranlar içinde geçerli. Uzun süre ayakta durduktan sonra 5-10 dakika ayaklarınızı yüksek bir yere uzatın.

Kıyafet Seçimleri: Dar pantolonlar ve iç çamaşırları giymeyin. Ayrıca yüksek topuklu ayakkabıları olabildiğince az giymeye çalışın.

Vitaminler: C vitamini yönünden zengin portakal, greyfurt ve diğer turunçgilleri bolca tüketin. Çilek ve taze yeşil sebzeler yiyin. Damarlarda oluşabilecek kan sızıntısını önleyen bir diğer vitaminde K vitaminidir. Yeşil sebzeler, lahana ve domates gibi gıdalar K vitamini yönünden zengindir.

Sirke: Damarların dışarıdan tedavisi için yumuşak bir bez veya el havlusunu elma sirkesi ile ıslatarak varis bulunan bölgeyi sarın ve yarım saat bekleyin. Elma sirkesinin varisli bölgedeki etkisini görmek için birkaç hafta bu uygulamayı yapın.

Yukarıda saydığımız varis için doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri dışında atkestanesi özü ve pagoda ağacı özü de varis tedavisi için kan akışını düzenleme de kullanılan diğer doğal ürünlerdir. Tüm bu bitkisel tedavi yöntemlerini kullanmaya başlamadan önce sizin durumunuz için uygun olup olmadığını öğrenmek adına mutlaka bir doktora görünmeli ve fikrini almalısınız.

Sonuç olarak varis hayat tarzınızda yapacağınız küçük bir kaç değişiklikle, beslenme ve düzenli egzersizler ile hiç bir zaman karşınıza çıkmayacak bir hastalıktır. Ancak oluşan varislerin bazı profesyonel yöntemler ve doğal ürünlerle kısmen tedavisi mümkündür.

Uyarı: Bu makale bilgilendirme amaçlıdır. Hiçbir koşulda teşhis, tedavi ve tıbbi tavsiye niteliği taşımamaktadır. Sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın