Yağ Bezesi Tedavisi

Yağ Bezesi Tedavisi

Yağ bezesi cilt altında yuvarlak yağ birikimlerine verilen genel addır. Bu yazıda yağ bezesi tedavisi ve yağ bezeleri oluşma nedenleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Yağ bezeleri genellikle kafa derisinde, kadın cinsel organının dudaklarında, erbezleri torbasında, sırt ve göğüs bölgesinde görülmekle birlikte vücudun her bölümünde görülebilir. Bu yağ bezeleri açıldığında içini dolduran keratin açığa çıkacağı için kötü bir koku oluşur.

Genellikle vücudun kıllı bölgelerinde görülen yağ keseleri uzun süre fark edilmezse bölgede bulunan kılların veya saçların dökülmesine neden olabilir. Yağ bezeleri genellikle cilt altında tümsek şeklinde şişkinlik yarattığı için düzenli olarak elle ve ayna karşısında yapacağınız kontrollerle büyümeden fark edebilir ve erken tedavisine başlayabilirsiniz.

Bazı yağ keseleri enfeksiyon kaparak iltihaplı ve ağrılı yaralara dönüşebilmektedir. Bazı durumlarda kozmetik ürünlerle tedavi edilemeyecek büyüklükte yağ keseleri basit bir ameliyatla alınarak bir daha o bölgede yağ kesesi oluşumunun önüne geçilmektedir. Evde yapılan bitkisel tedaviler yağ kesesinin büyüklüğünü azaltmakla birlikte tamamen geçmesini sağlamamakta ve zaman içinde yağ birikiminin artarak bezenin tekrar büyümesine neden olabilmektedir. Yağ kesesinden tamamen kurtulmak için mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Yağ kesesini küçültmek için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerde bulunmaktadır. Günde 2-3 kez yağ kesesi üzerine sıcak suyla ıslattığınız bir bezi koyup 20-30 dakika bekletin. Bu uygulama yağ bezesinin küçülmesini sağlayacaktır. Cildinizde yağ bezeleri varsa yağlı cilt bakım ürünleri kullanmaktan kaçınmalı ve fazla güneşte kalmamalısınız. Yağ bezesinin iltihaplanmasını istemiyorsanız kesinlikle kendiniz sıkıp patlatmayın.

Yağ Bezesi Tedavisi ve Korunma Yöntemleri

1. Yağ bezesini kesinlikle sivri bir şeyle, sıkarak patlatmaya çalışmayın.

2. Yağ bezesi ve çevresini anti bakteriyel sabunla temizleyerek iltihaplanmalara karşı önlem alın.

3. Günde 2-3 defa sıcak suyla ıslattığınız bir havluyu beze üstünde 20 dakika kadar bekletin.

4. Yağ içermeyen kozmetik kremler kullanın ve güneşte fazla kalmayın.

5. Cerrahi operasyonlar yağ bezelerinden kısa sürede ve kalıcı olarak kurtulmanın kolay yoludur.

6. Genel hijyene özen göstermek yağ bezelerinin oluşmasını engelleyebilir.

Yağ bezeleri genellikle ağrıya neden olmamakla birlikte özellikle vücudun göz önünde olan kısımlarında oluşanları sıkıntı yaratabilmektedir. Görünümlerinin yanı sıra daha ciddi rahatsızlıklara yol açma ya da başka rahatsızlıkların habercisi olma özelliklerinden dolayı bir doktora göstermelisiniz.

Alacağınız profesyonel yardımla yağ bezelerinden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Yağ bezelerini evde patlatmaya ve içini boşaltmaya çalışırsanız enfeksiyon kapıp daha ciddi yaralara neden olma olasılığı oldukça yüksektir.

Bu yazıda yer alan bilgiler hiçbir koşulda teşhis, tedavi niteliği taşımamaktadır. Sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza danışınız.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın