Hamile Bayanlar için Yoga

Hamile Bayanlar için Yoga

Hamilelik bebek sahibi olmanın verdiği hem zevk hem de korkuyla beraber bir bekleme sürecidir. Aynı zamanda vücudunuz hamilelik döneminde belli başlı fiziksel ve zihinsel değişikliklere uğrar. Bu değişiklikler sırasında size yardımcı olabilecek birçok egzersiz bulunurken, yoga da vücudunuza ve zihninize katkı sağlayan bu egzersizlerden biridir. Yoga eski Hintler tarafından bulunan ve günümüze kadar popüler bir şekilde süregelen, insanda rahatlık ve güç seviyesini artırırken stresi de azaltan bir egzersizdir. Bu çok yönlü disiplin içeren egzersiz anne adaylarının ihtiyacı olan psikolojik gereksinimlere de cevap vermektedir.

Doğumdan önce yapılan yoga anne adayını sadece doğumdan kaynaklanan zihinsel stresten arındırmakla kalmaz, aynı zamanda vücudun labor (doğum eylemi ya da travayı; uterustan fetüs ve plasentanın atılma işlevi. Serviksin genişlemesi ve doğumun sonlanmasıyla ve plasenta parçalarının atılmasıyla tamamlanır) ve doğum esnasında fit kalmasını sağlar.

Yoga hamile bir bayanın kilo alma, yorgunluk, şişme ve ruh hali değişimleri gibi bilindik problemlerin ertelenmesinde yardımcı olur. Düzgün bir rehberlik ve tecrübeli bir eğitimci yardımıyla yoga egzersizleri rahatlığı, kuvveti ve dengeyi artırabilir.

Eğitimcinizin de size söyleyeceği gibi, rutin yoga egzersizleri günlük yaşantınıza kolaylıkla dahil olabilir. Artık hem bebeğiniz hem de sizin için sağlıklı olan yoga egzersizleri hakkında merak etmeye başlamış olabilirsiniz.

Her insanın vücudu ve sağlığı kendine özgüdür, tektir, bununla birlikte risk dereceleri de kişiden kişiye değişim gösterir. Bu yüzden yoga egzersizlerine başlamadan önce doktorunuza danışmanız oldukça önem taşır.

Hamile Bayanlar için Yoga Pozisyonları

Hamilelik sürecinde yoga egzersizlerine başlarken, kasları ve lifleri fazla germeyen basit bir asana seçin. Ayrıca hangi yoga duruşunu seçeceğinize karar verirken hamileliğin üç aylık dönemini dikkate almayı unutmayın. Yani ilk üç aylık dönemde oturarak yapılan dağ, üçgen gibi basit duruşlar en güvenlileri olarak bilinir.

Hamileliğin devam eden ikinci ve üçüncü üç aylık dönemlerinde ise olası yorgunluk ve bitkinlikten kaçınmak için egzersiz sürelerini kısaltmaya özen gösterin. Kahraman, bilge düğüm ve tam kelebek gibi duruşlar hamileliğin ikinci ve üçüncü üç aylık dönemi için faydalıdır.

Eğer bir yoga duruşu herhangi bir rahatsızlık veriyor ise o egzersizi hemen bırakmak unutulmaması gereken önemli bir bilgidir. Hamile bayanlar için yoga dersi veren birçok yer bulunmaktadır, bu yerlerde size eğitimli yoga hocaları yardımcı olmaktadırlar. Doğru teknik ve rehberlikle, yoga anne adaylarını hayata getirecekleri küçük ve sevimli meleklerini beklerken vücutlarını fit ve kendilerini de zinde tutma konusunda son derece faydalı olabilir.

, ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın