Çatlamış Topuklar Nasıl Tedavi Edilir?

Çatlamış Topuklar Nasıl Tedavi Edilir?

Topuk çatlakları çoğu kişi için can sıkıcı bir hal alan ve çatlakların derinleştiği durumlarda oldukça rahatsızlık verici bir cilt sorunudur. Ancak bu konuda endişe etmenize gerek yok çünkü çatlamış topukların tedavisi mümkündür ve kendi kendinize yapacağınız özenli bir bakımla giderilebilecek bir sorundur. Aşağıda sizler için yazdığımız tedaviyi uygulamak çatlamış topukların tedavisi konusunda yardımcı olacaktır. Bu tedavi, topuk çatlaklarını tedavi etmek için oldukça etkili yöntemlerdendir. İstediğiniz sonuca ulaşana kadar bu doğal tedaviyi günlük olarak uygulayın. Ancak her ihtimale karşı (alerjik olabileceğiniz bazı içerikler gibi) doktorunuza danışmayı da unutmayın.

Öncelikle ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım. Bunlar 1 limon, 1 / 4 su bardağı gül suyu, su ve ayak banyosu.

Limonu ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Görünmeyen çekirdekler konusunda endişelenmeyin çünkü limon çekirdeklerinin alınmasının sebebi sadece ayak banyosu sırasında rahatsızlık vermelerini engellemektir.

Böldüğünüz limon parçalarını direkt olarak ayak banyosuna sıkın. Bunu yapmak için sıkacak kullanmanıza gerek yok, çünkü limon suyunun tamamına ihtiyacınız olmayacak. Limon suyunu sıktıktan sonra kalan limonu dilimleyin ve ayak banyosuna yerleştirin.

Gül suyunu limon dilimlerinin üzerine dökün ve bir kaşık yardımıyla limon dilimlerinin gül suyuna iyice bulanmasını sağlayın.

Ayak banyosunu ılık su ile doldurun ve bu işlemi su, topuklarınızın sonuna gelene kadar yapın. Eğer topuklarınızın yanı sıra ayaklarınızda da çatlamış, kuru ve pürüzlü bir deri varsa su doldurma işlemini ayaklarınızın tamamı suyun altında kalana kadar yapın. Böylece topuk çatlaklarınızla beraber ayaklarınızın tamamındaki çatlakları da tedavi etmiş olursunuz.

Ayak banyosu olarak ayaklarınızın sığabileceği büyüklükte bir leğen ya da ayak banyosu için özel olarak satılan plastik kaplardan kullanabilirsiniz. Çatlamış topuklar için ayak banyosu uygulamasını akşamları işten dönünce yapmanız ve yaptıktan sonra iyi bir ayak nemlendiricisi ile ayaklarınıza masaj yapmanız topuk çatlaklarından daha kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır. Kaba doldurduğunuz suyun çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat edin. Topuklarınızda ya da parmaklarınızda ölü deri varsa çatlakların derinleşmesini engellemek için bu deriyi düzenli olarak almalısınız.

Bazı çatlamış topuklarda çatlaklar normal deri tabakasının altına geçecek kadar derinleşmektedir. Bu tarz çatlaklar kanamalara ve dolayısıyla yürürken acıya neden olmaktadır. Böyle durumlarda bir doktora görünüp hem çatlaklar hem de kanayan bölgelerin tedavisi için yardım alabilirsiniz.

Topuk çatlakları için düzenli olarak bakım yapmanıza rağmen çatlaklar azalmıyorsa bir cilt doktoru ile görüşerek sizin için özel bir tedavi uygulamasını isteyebilirsiniz. Ayrıca piyasada sadece çatlamış topukların tedavisi için özel olarak üretilen kozmetik ürünleri bulmanız mümkün.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın