Dudak Balsamı Ne İşe Yarar?

Dudak Balsamı Ne İşe Yarar?

Cildin susuz kalması, soğuk ve rüzgarlı havalar, kontak dermatit, bazı ilaçların yan etkisi, güneş ve yetersiz beslenme nedeniyle dudaklar çatlayabilir. Dudak balsamı, bu nedenlerden dolayı çatlayan dudakları yumuşatmak, yeni çatlak oluşumunu engellemek ve soğuk, rüzgar ve güneş gibi hava koşullarına karşı dudakları korumak için kullanılabilir.

Dudak Balsamı İçinde Ne Var?

Dudak balsamları dudağı yumuşatmak ve koruyucu bir tabaka sağlamak için genellikle, kakao yağı, shea yağı, balmumu, aloe vera ve vazelin gibi nemlendiricilerle üretilmektedir.

Bazı dudak balsamları “uçuk” etkilerini azaltmak için mentol ve nane yağı içerir. Aroması içinse meyve, nane ve hatta çikolata kullanılabilir.

Lanolin dudak balsamları içerisinde yer alan ana bileşendir. Diğerleri ise metilparaben, bütilparaben, polyparaben, fenol, salisilik asit ve öjenol’dür. Bu kimyasallar bazı kişilerde alerjiye neden olabilir.

Dudak Balsamı Satın Alırken

Mümkün olduğunca doğal meyve özleri ve doğal yağlarla üretilmiş balsamlar arasında seçim yapın. Bazı balsamlar çatlayan dudakları daha kısa sürede iyileştirmek ve beslemek için vitamin takviyeli olarak üretilmektedir. Balsamı, özellikle güneşli veya aşırı soğuk havalarda dışarı çıkmadan önce sürmeniz önemli.

Dudak Balsamı Olarak Kullanılabilecek Doğal ürünler

Hindistan cevizi ve badem yağı cildi yumuşatır ve kötü kava koşullarına karşı korur. Bu özellikleri ile ticari dudak balsamlarına alternatif olarak kullanılabilir. Eve döndüğünüzde dudaklarınızı nemlendirmek için bir miktar bal sürebilirsiniz.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın