Ağız Çevresi Kırışıklıkları

Ağız Çevresi Kırışıklıkları

Ağız çevresinde oluşan ve “gülüş çizgileri” olarak da tanımlanan kırışıklıklar, yaşla birlikte cildin esnekliğini kaybetmesinden dolayı, sık yapılan mimiklerin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Cildin elastikiyeti, kolajen üretiminin yavaşlaması nedeniyle zamanla azalır ve kırışıklıkların görünümü artar. Sigara kullanmak, düzensiz uyku, yetersiz beslenme, yeterince su içmemek, güneşe korunmasız çıkma gibi diğer faktörlerde kolajen üretimini olumsuz yönde etkiler.

Ağız Çevresi Kırışıklıkları İçin Tedavi Yöntemleri

Yaşla birlikte kırışıklıkların oluşması normaldir ancak bu kırışıklıkların görünümünü azaltacak bazı kozmetik estetik yöntemler bulunuyor. Bu profesyonel uygulamalar dışında evde hazırlayacağınız cildi nemlendiren, kolajen üretimini arttıran bazı doğal bakım maskeleriyle yeni kırışıkların oluşumunu yavaşlatabilir, var olanların görünümünü azaltabilirsiniz.

Botoks ve Dolgu: Son yılların en popüler uygulaması botoks, kırışıklıkların bulunduğu bölgelerde cildin alt tabakasına enjekte edilen, kas hareketini sağlayan kimyasal sinyalleri engelleyerek cildin daha düz, daha az kırışık ve yumuşak görünmesini sağlayan bir sıvıdır. Etkisi 3-4 aya kadar sürer. Yumuşak doku dolguları ise botoks’tan biraz daha farklı çalışır. Yine geçici bir uygulama olan dolgular kasları paralize etmez ancak cildi gererek derin kırışıkların görünümünü azaltır.

Lazer: Lazerli kırışıklık tedavisinde 2 farklı uygulama göze çarpıyor. Birincisi iyileşme sürecinin 6 aya kadar sürebildiği, yoğun bir uygulama olan ” Ablatif lazer cilt soyma”, ikincisi ise sadece kolajen üretimini arttırmaya yönelik olan “darbeli ışık” tedavisi. Cilt soyma uygulamasında cildin üst kısmı soyularak altta kalan dermis tabakası ısıtılır ve bu sayede yeni kolajen üretimi sağlanır.

Mikrodermabrazyon ve Kimyasal Peeling: Her iki uygulamada cildin üst katmanını soyarak alttan yeni cilt hücrelerinin çıkmasına yöneliktir. Mikrodermabrazyon uygulamasında bu cilt yüzeyine püskürtülen küçük partiküllerle, kimyasal peeling’de ise bazı kimyasal maddelerle yapılır. İki uygulama sonucunda da cilt yenilenir, derin kırışıklıkların görünümü azalır ve ince kırışıklıklar ortadan kaldırılabilir.

Ağız Çevresi Kırışıklıkları İçin Doğal Yöntemler

Yukarda saydığımız uygulamalar belki kırışıklıkları azaltmanıza yardımcı olabilir ancak ucuz tedavi yöntemleri değildir. Ayrıca tüm bu profesyonel tedaviler cildinizde geçici bir iyileşme sağlar. Eğer doğru bakımı yapmazsanız ve cildinize gereken özeni göstermezseniz kırışıklıklar kısa sürede tekrar görünmeye başlayacaktır. Cilt bakımında en önemli nokta cildin yeterince su ve ihtiyaç duyduğu vitamin, mineralleri almasıdır.

Bu yüzden gün içinde 8 bardaktan az olmamak üzere su için. Özellikle kahve vücuttaki suyu azalttığında cilt için zararlı bir içecektir. Kahveyi azaltmak, sigarayı bırakmak, yeterli miktarda uyumak daha az kırışan, sağlıklı bir cilt için atmanız gereken ilk adımlar olmalıdır. Güneşe çıkmadan önce mutlaka yüksek koruma faktörlü krem sürün. Cildinizin kırışmaya yatkın bölümlerinin her anlan nemli olmasına özen gösterin.

Sonuç olarak ağız çevresi ve yüzümüzde zamanla meydana gelen kırışıklıklar hayatın doğal bir parçasıdır ve bunlardan tamamen kurtulmanın bir yolu yok. Ancak iyi bir bakımla veya profesyonel uygulamalarla bu kırışıklıkların görünümü azaltılabilir ve cildin sağlıklı, doğal parlaklığında görünmesi sağlanabilir.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın