Amber Çiçeği Tohumu Faydaları

Amber Çiçeği Tohumu Faydaları

Misk tohumu, misk ebegümeci, amrette tohumu ve muskdana olarak da bilinen amber çiçeği tohumu Hindistan kökenli Amretta (amber) bitkisinden elde edilir. Tatlı ve çiçek kokulu olan amber çiçeği 50 santimden 2,5 metreye kadar uzayabilen, sarı ve mor renklerde çiçek açan bir bitkidir. Tohumları Mart – Nisan ayları arasında toplanır.

Amber çiçeği tohumu çeşitli hastalıkların tedavisinde ilk olarak Hint Yarımadası ve Orta Doğuda kullanılmış. Orta Doğu’da aynı zamanda baharat olarak yemeklere ve aroma katmak amacıyla kahveye eklenmiş.

Amber çiçeği tohumundan elde edilen yağ çiçek kokulu ve soluk sarı renklidir. İçinde desil asetat, geranil aseton, dodecanyl asetat, catoto, trans farnesil asetat bulunur. Güzel kokusuyla başta parfümler olmak üzere kozmetik sanayinde pek çok üründe yer alır. Hindistan’da amber çiçeği tohumundan elde edilen yağ yaygın olarak koku vermek amacıyla kullanılmaktadır.

Tatlı misk kokusuna en yakın kokuyu veren amber çiçeği yağı aromaterapi tedavisinde uzmanlar tarafından tercih edilmektedir. Evinizde bu uygulama için küveti doldurarak bir kaç damla yağ damlatabilirsiniz.

Fazla mide asidinin dengelenmesi, hazımsızlık, mide krampları ve birçok mide hastalığının tedavisinde geleneksel olarak kullanılmaktadır.

Amber çiçeği yağı zihinsel yorgunluk, depresyon, kaygı ve gerginlik gibi ruh hallerinde hoş kokusu ile olumlu etki sağlayabilir.

Diğer tüm bitki yağları ve sularında olduğu gibi gebelik ve emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilmez. Bilimsel olarak bir çalışma bulunmamakla birlikte zehirlenmeye karşı küçük miktarlarda, uzman kontrolünde tüketilmesi gerekir.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın