Bebeklerde Aşırı Terleme

Bebeklerde Aşırı Terleme

Terleme, vücudun ter bezlerini çalıştırarak bulunduğumuz ortamdaki sıcaklık artışına karşılık olarak vücut sıcaklığını korumak için meydana gelir. Bebeklerde aşırı terleme yetişkinlerde olduğu gibi ter bezlerinin doğuştan gelen özelliklerle daha fazla çalışması, çeşitli enfeksiyonlara karşı vücudun tepki vermesi veya diğer bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkabilir.

Bebeklerde uyku sırasında terleme genellikle normaldir ancak sebebi henüz tam olarak bilinmemektedir. Aşırı terlemeyi tespit etmek için baş bölgesi dışında vücudun herhangi bir noktasında, özellikle el ve ayaklarda terleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Uyurken baş bölgesinde oluşan terleme normaldir ancak el ve ayaklarda meydana gelen terleme aşırı terleme için bir sinyal olabilir.

Ayrıca bebeğin sürekli susuzluk çekmesi, halsiz olması aşırı terlemenin sonucu olarak kaybedilen su nedeniyle görülen belirtiler arasında sayılabilir. Tabii tüm bunlar bebeğin sürekli bulunduğu ortamın nemli ve sıcak olmasına bağlı olarak da ortaya çıkabileceği için öncelikle bulunduğunuz ortamın sıcaklığını ve nemini kontrol edin.

Bazı bebekler diğerlerine göre daha çok terleyebilir. Ancak aşırı terlemenin altında diyabet ve hipertiroid gibi genellikle genetik olarak miras kalan diğer hastalıklar olabileceği için bir doktor muayenesine gitmek en doğrusu olacaktır.

Bebeklerde aşırı terleme tedavisi terlemenin nedenine bağlı olarak farklılıklar göstermektedir. Teşhis konulduktan sonra ter bezlerindeki sorunlar için cerrahi müdahaleye gerek duyulabilir. Terleme normalin biraz üstündeyse herhangi bir tedavi uygulanmadan kaybedilen sıvının yerine konması için bebeğin gün içinde daha çok su alması tavsiye edilebilir.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın