Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı

Bebeklerde Balık Yağı Kullanımı

Omega 3 yağ asitleri için çok iyi bir kaynak olan balık yağının bebeklerde kullanımı doktor önerisi haricinde tavsiye edilmez. Çünkü bebekler formül mamalar ve anne sütünden gereken omega 3 yağ asitlerini almaktadır. Sadece beslenme desteğine ihtiyaç duyulan durumlarda doktor önerisi ile balık yağını kullanabilirsiniz.

Çocuklarda ve bebeklerde alınması gereken omega 3 yağ asidi miktarı konusunda bir kesinlik bulunmadığı için dışarıdan takviye ile verilecek dozaj konusunda da bir tavsiye bulunmamaktadır. Çocuğunuzun ya da bebeğinizin bu yağ asitlerine ihtiyaç duyup duymadığı ve balık yağını kapsül olarak alıp almaması gerektiğine doktoru karar verebilir.

Emzirme döneminde bebeklerin anne sütüyle alabileceği yağ asidi miktarı annenin beslenmesine göre farklılıklar gösterebilmektedir. Kalp hastalıkları alanında hizmet veren sağlık uzmanları kalp ve damar sağlığını korumak için haftada en az iki öğün yağlı, soğuk deniz balıkları (ton, somon gibi) tüketilmesini tavsiye etmektedir.

Emzirme döneminde ihtiyaç biraz daha fazla olabileceği için annenin bir haftada 3 porsiyon balık yemesi uygun olabilir. Hiç balık eti tüketmeyen emzirme dönemindeki anneler ise kendileri ve dolayısıyla bebek için gereken yağ asitlerini alabilmek için doktorlarından balık yağı kapsülü kullanımı konusunda bilgi alabilirler.

Bebek mamaları genellikle anne sütünde bulunan omega 3 yağ asitleri olan dokosaheksaenoik asit ve araşidonik asit içerirler. Bebekler için tavsiye edilen 1 yaşa kadar anne sütüyle (sütün az olduğu durumlarda özel formüllü bebek mamalarıyla) beslenmeleridir. 1 yaşından sonra normal süt içmeye başlayabilirler. Bebeğiniz için en iyi formülü bulma konusunda yine doktorunuzdan fikir alabilirsiniz.

1-2 yaşında omega 3 yağ asitleri aynı çocuklarda ve yetişkinlerde olduğu gibi tüketilen gıdalar yoluyla alınabilir. Ton ve somon gibi yağlı balıklar dışında (bazı büyük balıklar çocuklar için fazla cıva içerebildiğinden küçük yaşlarda tavsiye edilmez) keten tohumu ve keten tohumu yağı, kabak çekirdeği ve zenginleştirilmiş tahıllar bu yağ asitleri için iyi birer kaynaktır.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın