Bipolar Bozukluk Nasıl Teşhis Edilir?

Bipolar Bozukluk Nasıl Teşhis Edilir?

Eğer bu makaleyi okumak için zaman ayırdıysanız depresyon, kaygı hali veya manya gibi bir durumla karşı karşıyasınız demektir. Bipolar bozukluk tedavisi mümkün olan ciddi bir hastalıktır. Ancak semptomların kişiden kişiye değiştiği gibi tedaviler de kişiden kişiye göre değişebilir. Bu hastalık diğer tüm hastalıklar gibi mutlaka tedavi edilmelidir. Aşağıda bu tip bir hastalığa yakalanan kişilerde görülen semptomlardan bazılarını bulabilirsiniz. Eğer bu semptomları okuduktan sonra bipolar bozukluğunuz olduğundan şüphelenmeye başlarsanız mutlaka bir doktora görünün.

Manya: Manya kendisini birkaç değişik şekilde gösterir. Akılda sürekli birbiriyle yarışan düşünceler gezinmesi veya beyninizi rahatlatacak bir dakikanın bile olmadığı hissine kapılma, kişinin her şeyi yapabileceğini veya her şey olabileceğini düşünmesi yani kendisini tanrı gibi hissetmesi, aşırı konuşma ve heyecanlılık durumu, düşünmeden çok miktarda para harcama, kişinin kendisine alışılmadık şekilde aşırı derecede güvenmesi ve kişinin yok edilemeyeceğine dair bir his duyması bu şekillerden bazılarıdır.

Depresyon: Depresyon kişinin hayatının yataktan çıkamadığı, çok fazla uyuduğu, alışılmadık şekilde çok fazla üzgün ve umutsuz olduğu bir dönemidir. Kişi depresyondayken kendisine olan güvenini kaybeder ve suçluluk duygusu hakimdir. Kafa karışıklığı, yavaş konuşma ve bitkinlik de depresyonun belirtileri arasındadır.

Depresyon herkes için farklı şekilde ortaya çıkar. Kişi saydığımız belirtilerden bir kaçını taşıyabileceği gibi, tamamını da taşıyabilir.

Kaygı hali: Bipolar bozukluk yaşayan kişilerde mantıklı ve akılcı düşünme de ortadan kalkabilir. Hasta düşüncelerini kontrol edemez ve çok kaygılı bir ruh haline bürünür.

Bu da hem kendisine hem de çevresindeki kişilerle olan ilişkilerine zarar verir. Bu hastaların bir kısmında kaygı şiddeti daha fazlayken, bir kısmında daha azdır. Bu da bipolar bozukluğun semptomlarının kişiden kişiye değiştiğinin göstergesidir.

Bu yazıda yer alan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Hiçbir koşulda teşhis, tedavi niteliği taşımaz. Sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza danışınız.

, ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın