Endoskopik Sinüs Ameliyatı

Endoskopik Sinüs Ameliyatı

Yurtdışında başında “işlevsel” eki bulunan endoskopik sinüs ameliyatı çok ince bir fiber optik kablo ve ucunda bir kamera ile operasyonun yapılacağı bölgeye ulaşılarak ameliyatın dış yüzeyden bir açma yapmadan gerçekleştirilmesini sağlar. Kamera sayesinde sinüs bölgesinden görüntü bir ekranla ameliyat ekibine ve cerraha ulaşır ve görüntü doğrultusunda operasyon yapılır.

Yurtdışında yapılan araştırmalar bu yöntemle %90’a kadar başarı sağlandığını göstermektedir.

Endoskopik sinüs ameliyatı eski yönteme göre burun üzerinde açık cerrahi müdahalesine gerek kalmadan ameliyat imkanı tanıdığı ve dolayısıyla daha az kanamaya neden olduğu için daha avantajlı ve başarı oranı daha yüksek.

Endoskopik sinüs ameliyatının başlıca riskleri arasında gözyaşı kanallarında hasar oluşması, göz sinirlerine yakın bölgelerde operasyon yapıldığı için körlük, beyine kan taşıyan damarlarda hasar meydana gelmesi bulunmaktadır.

Görüldüğü gibi çok ciddi organların ve sinirlerin bulunduğu yüz bölgesinde yapılan bir operasyon olduğu için mutlaka bu ameliyatlarda deneyimli bir ekip tarafından yapılması gerekir. Ameliyat sonrası ciddi sorunlar nadir olarak görülmektedir.

Ameliyat öncesinde hastaya lokal veya genel anestezi uygulanır. Bu hastanın durumuna, yapılacak operasyonun süresine göre belirlenir. Daha sonra burun kanallarından sokulan endoskop ile kapalı bölgeler, sorunlu dokular tespit edilerek cerrah tarafından temizlenir. Amerikada yapılan araştırmalar endoskopik sinüs ameliyatı başarı oranını %80-%90 olarak ortaya koymakta.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın