Hipertansiyon İçin Şifalı Bitkiler

Hipertansiyon İçin Şifalı Bitkiler

Dünyada yüz milyonlarca, ülkemizde de milyonlarca insanın yaşam kalitesinin düşmesine neden olan ve kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarını tetikleyen hipertansiyon yaşam tarzını değiştirip doğru beslenerek, düzenli egzersiz yapıp kiloya dikkat edilerek kontrol altında tutulabilir. Yüksek kan basıncı olan hipertansiyon tedavisi için bazı ilaçlarda kullanılmakta. Hipertansiyon şikayeti olanlar için sarımsak, kırmızı yonca, Arnavut biberi ve zencefil en çok tavsiye edilen şifalı bitkiler.

Beslenme alışkanlıkları, alkol tüketimi, sigara, hareketsizlik bazen de genetik nedenlerle kan basıncının normal değerlerden yüksek olması yani hipertansiyon kontrol altında tutulması gereken önemli bir sorun. Hipertansiyon için kullanılan pek çok ilaç olmakla birlikte bu ilaçlara destek olması açısından bazı gıdaları, bitkileri tüketebilirsiniz.

Bu şifalı bitkiler kan basıncının dengelenmesine yardımcı olmakta. Tabii bu bitkiler yaşam tarzınızı, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz sürece etkili olmayacaktır. Şimdi Hipertansiyon için yardımcı olarak kullanılan bitkilere bir bakalım.

Sarımsak: Tansiyon kontrolü açısından en etkili doğal ürünlerden biri. Yüksek kan basıncını düşürmeye olduğu kadar düşük kan basıncını normal değerlere getirmekte de etkili. Günde 3 diş sarımsağın yemeklerle ya da çiğ olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Arnavut Biberi: Arnavut biberi kan dolaşımını arttırıyor ve bu sayede tansiyon normal değerlere iniyor. Günde bir çay kaşığı Arnavut biberini yemeklerinize katabilirsiniz.

Zencefil: Tüm dünyada çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ve kabul gören bir bitki olan zencefil hipertansiyondan şikayetçi olanların da sık sık tükettiği bir ürün. Zencefil kasları rahatlatarak kan basıncının düşmesini sağlıyor. Zencefilin diğer yararları arasında sindirimi düzenlemesi ve karın ağrılarına iyi gelmesini sayabiliriz.

Bu yazıda yer alan bilgiler hiçbir koşulda teşhis, tedavi niteliği taşımamaktadır. Sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza danışınız.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın