İştah Açıcı Şifalı Bitkiler ve İştah Açıcı Çaylar

İştah Açıcı Şifalı Bitkiler ve İştah Açıcı Çaylar

İştah kaybı sonucunda oluşan yetersiz beslenme metabolizma üzerinde olumsuz etkiler yaratarak vücudun hastalıklara daha az direnç göstermesine dolayısıyla hastalık süresinin normalden daha uzamasına, enerji azlığına, bitkinliğe ve sürekli yorgun hissetmeye yol açabilir. Bu yüzden iştah kaybı ile mücadele ederek iştahınızı geri kazanmalısınız. Aktarlarda iştah açıcı olarak kullanabileceğiniz pek çok şifalı bitki bulabilirsiniz. Bu şifalı bitkiler ile hazırlayacağınız iştah açıcı çaylar ile tekrar eski yemek düzenine dönmeniz mümkün. Aşağıda iştah açıcı olarak kullanabileceğiniz bitkiler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

İştah Açıcı Çaylar ve İştah Açıcı Olarak Kullanılan Şifalı Bitkiler

İştah açıcı çayları kullanmadan önce bu şifalı bitkilerden birine alerjiniz olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. Bu gibi çayları kullanmadan ya da şifalı bitkileri tüketmeden daha sağlıklı bir sonuca ulaşmak için doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Yaban Mersini

Yaban mersini oldukça etkili bir iştah açıcıdır. Yaban mersinini isterseniz taze sıkılmış suyuna bal katarak isterseniz yemeklerinize katarak tüketebilirsiniz. Özellikle ileri yaşlardaki insanlar için yaban mersini iştah açıcı olarak tavsiye edilmektedir. Ayrıca yaban mersini içerdiği vitaminler ile vücut için faydalıdır.

Tarçın

İştah açıcı şifalı bitkiler arasında en lezzetlilerinden ve tüketilmesi en zevkli olanlarından biri de tarçındır. Tarçın iştah açmanın yanı sıra ishal ve daha birçok sindirim sistemi sorununa iyi gelmektedir. Sindirimi hızlandıran tarçını dilerseniz iştah açıcı çay olarak suda kaynatarak dilerseniz yemeklerinizde bolca kullanarak tüketebilirsiniz.

Çemenotu (Buyotu)

Çemen otu iştah açıcı bir şifalı bitki olmasının yanı sıra ağrıların azaltılması, diyabet belirtilerinin azaltılması ve kolesterolü düşürmek için kullanılır. Çemenotu sindirim enzimlerini tetikleyerek daha hızlı sindirim sağlar ve kişinin kendini daha kısa aralıklarla aç hissetmesine yol açar. Çemenotu iştah açıcı olarak ve diğer rahatsızlıkların tedavisinde yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir.

Sarımsak

Sarımsağın özellikle kemoterapi gören hastaların iştahını arttırdığı bilinmektedir. Ayrıca sarımsak kemoterapi sonucunda vücudun gördüğü hasarla en kısa sürede baş edebilmesi için tavsiye edilmektedir. Sarımsağı taze olarak yemeklerinizde kullanabilir ya da sarımsak turşusu tüketebilirsiniz.

Nar

İştah açıcı olarak kullanılan diğer bir doğal ürün. Hindistan gibi Asya ülkelerinde nar yemeklerden sonra tüketilerek sindirimin hızlanması sağlanmaktadır. Yemeklerden yarım saat önce bir bardak taze sıkılmış nar suyu içerseniz yemek sırasında iştahınız açılır.

Nane

Nane bağırsakları çalıştırarak kişinin kendini aç hissetmeye başlama süresini en aza indiren diğer bir şifalı bitkidir. Ayrıca nanenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine ve grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma olasılığını azalttığına inanılmaktadır. Nane yapraklarını taze olarak yiyebilir, iştah açıcı olarak çayını yapabilir ya da yemeklerinize katabilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal sindirim sistemi sorunlarına çözüm olarak yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Anti bakteriyel ve iltihapları geçiren özellikleri bilinmektedir. Zerdeçal özellikle bağırsakla ilgili sorunların tedavisinde kullanılır.

Yılan Otu

Eski çağlardan beri kullanılan şifalı bitkiler arasında olan yılan otunun açlığa neden olduğu bilinmektedir. Ayrıca yılan otu sindirim sistemi sorunları ve gaz gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Ancak çok acı bir tadı olan yılan otu ülser, gastrit ve benzer mide sorunları olan hastalara tavsiye edilmez.

Yukarıda iştah açıcı çaylar ve bu çayları yapmak için kullanabileceğiniz iştah açıcı bitkiler hakkında kısaca bilgiler vermeye çalıştım. Ancak her şifalı bitkinin tüketiminin her insan için uygun olmadığı unutulmamalıdır. Vücudun vereceği tepki kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir. Bu yüzden mutlaka bir doktor ya da beslenme uzmanının fikrine başvurarak bu bitkileri tüketmeniz tavsiye edilir.

, , ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın