Küf Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Küf Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Küf, sadece mikroskop ile görülebilen mantar sporlarından meydana gelir. Bu mantar sporları sadece nemli ortamlarda yaşar. Küf oluştuğu yer veya gıda üzerinde yavaş yavaş büyüyerek çoğalır. Her gün dışarıda veya evinizde küflerle karşı karşıya gelebilirsiniz. Küflü bir ortama maruz kalan insanlarda deri dökülmesi, grip benzeri belirtiler ve baş ağrısı da dahil olmak üzere çok çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir. Küf zehirlenmesi ile ilgili bazı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Küf Zehirlenmesi Belirtileri

Küf zehirlenmesinin belirtileri arasında baş ağrısı, kas krampları, yorgunluk, ishal, ağızda metalik bir tat ve ışığa karşı hassasiyet vardır. Küf zehirlenmesinin teşhis edilebilmesi için bu belirtilerin hepsinin görülmesi gerekmez.

Bazı tehlikeli komplikasyonlar küf zehirlenmesi sonucu ortaya çıkabilir. Kanser, nöbetler, kalp krizi gibi insan hayatını doğrudan ilgilendirecek hastalıklar küf zehirlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek hastalıklardan bazılarıdır. Bu tip ciddi rahatsızlıklar genellikle siyah küf olarak adlandırılan toksin küflere uzun süre maruz kalma neticesinde ortaya çıkmaktadır.

Küf Zehirlenmesi Tedavisi

Tedavi için öncelikle küf bulunan ortamdan uzaklaşmak gerekir. Eğer küf evinizde ise tamamen temizlenip yok edildiğinden emin olmalısınız. Eğer küf zehirlenmesi belirtilerinden en az birini yaşamışsanız, doktorunuza danışmanız önerilir. Küf zehirlenmesi için doktorunuz size bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için çeşitli ilaçlar yazabilir.

Küfün Neden Olduğu Diğer Sorunlar

Küf, sağlığınızın yanı sıra evlerinize de zarar verir. Küfler evinizin yapısal bileşenleride kalıcı hasarlara yol açabilmektedir. Halılarınız, giysileriniz ve sunta, masif ahşap mobilyalarınız küf nedeniyle zarar görebilir.

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için küf konusunda daha duyarlı ve bilinçli davranılmalıdır. Yağmur suyu alarak nemlenen yerler veya mutfak ve banyoda çeşitli nedenlerle nemlenen yerler iyice havalandırmalıdır. Çünkü nemli yerler küf oluşumu için uygun koşulları sağlarlar. Belirli zaman aralıklarıyla bina bakımınızı yaptırmalısınız. Küfler sağlığınıza olduğu kadar evinize de zarar vererek maddi açıdan çok büyük hasarlara da neden olabilirler.

,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın