Remeron Kullanımı Yan Etkileri

Remeron Kullanımı Yan Etkileri

Remeron depresyon tedavisinde kullanılan ve reçeteli olarak satılan bir ilaçtır. Bu ilaç depresyon tedavilerindeki etkinliğine rağmen, bazı hastalarda ciddi yan etkilere neden olmaktadır.

Remeron Genel Yan Etkileri

Amerika’da yayınlanan Rxlist internet sitesinin haberinde Gıda ve İlaç İdare İdaresi tarafından yayınlanan klinik araştırmalara göre depresyon tedavisi için Remeron kullanan hastaların %16’sı yan etkileri nedeniyle ilaç kullanımını bırakmışlardır. Remeron kullanımının genel yan etkileri kabızlık, baş dönmesi, uyuşukluk, ağız kuruluğu, iştah artışı ve kilo alımıdır.

Remeron Kullanımı Riskleri

Remeron kullanımı bazı hastalarda beyaz kan hücrelerinin hasar görmesine neden olabilir. Bu durum agranülositoz hastalığına neden olur. Agranülositoz ateşli bir hastalık olup mukozada nekrotik yaralar oluşmasına neden olan bir hastalıktır. Ayrıca bu hastalık kişilerde mantar oluşumlarına, bakteriyel ve virüssel enfeksiyonlara yakalanma riskini arttırır.

Remeron Kullanımı İçin Uyarı

Nadir bir durum olsa da bazı hastalarda Remeron kullanımı intihar düşüncesinin oluşumuna veya kişinin kendine zarar vermesine neden olur. Remeron kullanımı sonucu oluşabilecek intihar düşüncesi belirtileri anksiyete, panik ataklar, saldırganlık, huzursuzluk, düşünmeden dengesiz hareketler sergilenmesi ve endişedir. Bu ilacın kullanımı sırasında hasta bu belirtilerden bir tanesini hissetmişse hemen ilaç alımını bırakmalı ve doktoruna başvurmalıdır.

Mirtazapine SNRI ilaçlardan biri olan Remeron’un 14 günlük kullanımı hipertemi (anormal yüksek ısı) ve felç gibi ciddi yan etkiler için riskler oluşturmaktadır. Ayrıca baş dönmesi ve kişinin kendisini devamlı uykusuz hissetmesi gibi yan etkileri de vardır. Bu tür ilaçları kullanan kişiler araba kullanmamalı ve ağır makineli işlerde çalışmamalıdır.

Remeron gibi ciddi yan etkilere neden olabilecek ilaçları kullanmadan önce mutlaka bu ilaçların yan etkileri hakkında bilgi edinmelisiniz. Ayrıca bu ilacı kullanmaya başlamadan önce doktorunuza önceden geçirdiğiniz hastalıkları da bildirmelisiniz.

, ,

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın