Saçların Daha Hızlı Uzaması İçin Kırkkilit Otu

Saçların Daha Hızlı Uzaması İçin Kırkkilit Otu

Saç şekillendirici ürünlerin uzun süreli kullanımı, yetersiz beslenme nedeniyle gerekli vitamin ve minerallerin alınamaması saçların soluk, ince telli görünmesine neden olur. Tabii saç görünümü üzerinde genetik özelliklerin de büyük bir rol oynadığını unutmamak lazım. Ancak genetik faktörler dışında kalan sağlıksız saçlara bakım yapmak için bazı bitkilerden faydalanabilirsiniz. Örneğin kırkkilit otu saçlarınıza doğal bir parlaklık kazandırabilir.

Kırkkilit otu silika ve silisik asit yönünden zengindir. Bunun dışında kırkkilit otu önemli bir selenyum, manganez ve potasyum kaynağıdır. Tüm bunlar saçların daha hızlı uzaması ve sağlıklı görünmesi için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bileşenlerdir. Kırkkilit otu içinde saçların daha hızlı uzamasını sağlayan ana bileşen silikadır. Silika saçları güçlendirir, koparak dökülmeleri azaltır, doğal bir parlaklık verir ve saçın pürüzsüz görünmesini sağlar. Manganez ve selenyum potasyum ile birlikte uzama sürecini hızlandırmada etkilidir.

Saçların daha hızlı uzaması için kırkkilit otunu nasıl kullanacağınıza gelince. 3 seçeneğiniz var; ilki kapsül şeklinde ağız yoluyla doktorunuzun tavsiye ettiği dozajda almak, atkuyruğu ile hazırlanmış bitkisel çay içmek ya da atkuyruğu ile hazırlanmış suyla saçlarınızı durulamak. Çayı günde 15 dakika demledikten sonra günde 3 bardak içebilir ya da kuru saçları şampuanlamadan önce 15 dakika kırkkilit otu suyu içinde tutabilirsiniz.

Kırkkilit Otunun Yan Etkileri

Besin takviyelerini ve bitkisel destekleri bilinçli olarak kullanmalı ve özel bir sağlık koşulunuz varsa (yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı, şeker…) ve düzenli ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Kırkkilit otu uzun süreli ağız yoluyla kullanımda B vitamini emilimini azaltabilir. Özellikle düzenli olarak alkol tüketenlerin kırkkilit otu kullanmaması gerekir. Kalbinizde ritim bozukluğu varsa kullanmaktan kaçının. Otu güvendiğiniz bir aktardan alın ve içine daha ucuz başka otlar karıştırılmadığından emin olun. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilmez.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın