Sivilce İzlerine Bitkisel Çözüm

Sivilce İzi Tedavisi

Sivilce izi tedavisi yöntemleri hakkında bilgilere geçmeden önce bu yazıda yer alan tüm bilgilerin tavsiye niteliğinde olduğunu bilmelisiniz. Bu yazıdaki bilgiler kitaplar, internet, cilt bakım merkezlerinden elde edilen bilgilerin ve kişisel tecrübelerin bir araya getirilmesiyle yapılan araştırma sonucunda sizlerle paylaşılmaktadır.

Sivilce izi tedavisi ile ilgili yöntemleri uygulamadan önce bir uzmana danışmalısınız. Çünkü her sivilce izi tedavisi her cilt tipine dolayısıyla sivilce izi sorunuyla karşılaşan herkes için uygun olmayabilir. Cildinize göre en iyi sivilce izi tedavisi için bir cilt doktoruna muayene olup onun vereceği ilaç veya yöntemler ile sorununuza çözüm bulmanız ilerde daha ciddi cilt problemleri yaşamanızı engelleyecektir.

Ciltte meydana gelen izler için kullanılan tedaviler sivilce izi tedavisi ile aşağı yukarı aynı uygulamaları içermektedir. Deri üzerindeki benleri veya geçirilmiş lezyonun bıraktığı izi ortadan kaldırma amacıyla yapılan kazıma işlemi olan dermabrazyon, lazerle cildin en üst katmanının soyulması ve kimyasal peeling sivilce izi tedavisinde en sık kullanılan profesyonel yöntemler olarak öne çıkmaktadır. Tüm bu tedavi yöntemleri yara izinin cilt katmanlarının çok derinlere inmediği durumlarda kullanılmaktadır. Cildin üst katmanının çeşitli yöntemlerle soyulmasının ardından zaman içinde cilt kendini yenileyerek daha yumuşak, izlerin kaybolduğu bir görünüm kazanmaktadır.

Sivilce izleri kötü görünümlerinin yanı sıra sivilce izi tedavisi ucuz değildir. Bu yüzden sivilce izleri ile baş başa kalmamak için cildinizde sivilce oluştuğunda bakımını gerektiği gibi yapmalısınız. Yüzünüzü anti bakteriyel ve nemlendirici içeren sabunlarla günde en az bir kez yıkamalı, çok yağlı yiyeceklerden kaçınmalı, şekerli içecekleri ve hazır gıdaları mümkün olduğunca az tüketmelisiniz. Sivilce izleri genellikle sivilcelerin kurumadan patlatılması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Tamam, içi dolmuş bir sivilcenin insanı yoldan çıkartabileceğini biliyorum ancak buna dayanmalı ve sivilcenin kurumasını beklemelisiniz. Sivilceyi patlatmak ayrıca enfeksiyonlara davetiye çıkarmaktadır.

Sivilce İzi Tedavisi Yöntemleri

Başta da belirttiğimiz gibi sivilce izi tedavisi için kullanılan tüm yöntemler cildin üst tabakasını soyarak cildin yenilenmesini ve bu sayede yeni oluşan ciltte izlerin ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Cildin soyulma işlemi lazerle, kimyasal peeling yöntemiyle, dermabrazyon ve microdermabrasion yöntemleriyle gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemlerle sivilce izi tedavisi hakkında bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz.

Lazerli Sivilce İzi Tedavisi

Dermatoloji uzmanı kontrolünde uygulanan lazerli sivilce izi tedavisi genellikle yaygın sivilce izi bulunan kişilerde kullanılan bir yöntemdir. Lokal anestezi ile sivilce izlerinin bulunduğu bölge uyuşturularak lazerle cildin sivilce izlerinin bulunduğu en üst tabakası soyulur. Soyulan tabakanın yerine yeni cildin çıkması ortalama olarak 1-2 hafta sürmektedir. Lazerli sivilce izi tedavisi en etkili ve bu alandaki en pahalı tedavi yöntemidir.

Dermabrazyon İle Sivilce İzi Tedavisi

Dermabrazyon tedavisinde lazerli tedavide olduğu gibi izlerin yer aldığı cildin üst tabakası soyulmaktadır. Ancak bu uygulamada lazer yerine dönen bir metal fırça kullanılır. Metal fırça ile soyulan cildin üst katmanı ile birlikte izlerde ortadan kalkar. Dermabrazyon tedavisi sonrasında iyileşme süreci cildin soyulduğu alanın büyüklüğüne göre 2-3 hafta sürebilmektedir.

Kimyasal Peeling İle Sivilce İzi Tedavisi

Kimyasal peeling ile sivilce izi tedavisi diğer yöntemlere göre daha hafif bir çözümdür. İzlerin bulunduğu alana uygulanan kimyasal maddeler ile izlerin bulunduğu alanın yenilenmesi sağlanmaktadır. Aşırı derin ve belirgin olmayan sivilce izleri için uygun bir tedavi yöntemi olan kimyasal peeling bir dermatolojist eşliğinde yapılmalıdır. Diğer yöntemlere göre iyileşme süreci de oldukça kısadır. Birkaç gün kimyasal peeling uygulanan bölgede kızarıklıklar oluşur ve en geç 5-6 günde iyileşme sağlanır.

Mikrodermabrazyon İle Sivilce İzi Tedavisi

Mikrodermabrazyon ile dermabrazyon benzer tedavi yöntemleri olmasına karşın mikrodermabrazyon tedavisinde daha ince bir cilt tabakasının soyulması sağlanmaktadır. Bu sayede tedavi uygulanan bölge daha kısa sürede iyileşmektedir. Her işlem sırasında belirli alanlarda çalışıldığı için sivilce izlerinin yoğunluğuna göre 4-5 seans kadar mikrodermabrazyon tedavisine gitmeniz gerekebilir.

Yukarıda saydığımız kimyasal ve kozmetik cerrahi yöntemleri ile sivilce izlerinden kısa sürede kurtulmanız mümkün. Ancak bu tedavileri yeni sivilce oluşumlarının bittiği zamanda yaptırmanız en uygunu olacaktır. Cildinizde sivilce oluşumunu engelleyecek antibiyotikler piyasada bulunmaktadır. Antibiyotiklerin kullanıldığı sivilceler genellikle bakteri sonucunda oluşan aknelerdir.

Ayrıca sivilceleriniz olsun olmasın daha sonra ortaya çıkabilecek sivilce izlerinin görünümünü en aza indirmek ve sivilceleri oluşmadan engellemek için cilt bakımınızı düzenli olarak yapmalısınız. Cilt tipinize uygun kozmetik ürünleri yine bir cilt uzmanından öğrenmenizi tavsiye ederim.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın