Yetişkinlerde Kulak Hastalıkları

Yetişkinlerde Kulak Hastalıkları

Yetişkinlerde görülen kulak hastalıkları çok çeşitlidir ve kulağın değişik bölgelerine göre belirtileri ve tedavisi farklılık gösterebilir. Eğer sizde de kulaklarınızla ilgili her hangi bir problem yaşıyor ancak tam olarak ne olduğunu bilemiyorsanız aşağıda sizin için hazırladığımız kulak hastalıkları ve semptomlarına bir göz atın.

Bunları okuduktan sonra belirttiğimiz semptomların kendinizde olduğunu düşünüyorsanız ne yapmanız gerektiğini daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yetişkinlerde Dış Kulak Hastalıkları

Yetişkinlerde meydana gelen dış kulak enfeksiyonları bilimsel olarak Otitis Externa adıyla bilinir. Genellikle yüzücülerde meydana gelir ve sebebi de kulağa su kaçmasıdır. Enfeksiyon kulak kanalında meydana gelir ve dış kulağın ılık ve nemli olması nedeniyle de yayılır. Yetişkinlerde dış kulak iltihabının semptomlarından bazıları genellikle kulakta kızarıklık ve kulağa dokunulduğunda ağrı hissedilmesidir.

Bunların yanı sıra kulakta sürekli kaşıntı, kulaktan irin akması ve deri dökülmesi gibi semptomlar da vardır. Eğer bu semptomları kendinizde görüyorsanız ya da doktorunuz dış kulak iltihabı olduğunu söylüyorsa meraklanmayın. Bu durum kolaylıkla tedavi edilebilecek bir durumdur. Doktorunuza başvurmanız yeterli olacaktır.

Yetişkinliklerde Orta Kulak Hastalıkları

Orta kulak iltihabına Otitis Media veya kronik kulak hastalığı da denir. Bu enfeksiyon çocuklarda oldukça yaygın olmasına rağmen yetişkinlerde de görülebilir. Bu enfeksiyon östaki borusunda meydana gelir. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, grip veya kulakta toplanan bakteri ve bunlar gibi birtakım etkenler iç kulak iltihabının başlıca sebeplerindendir. Bu tip etkenler östaki borusunu bloke eder ve hava akışını engeller. Orta kulakta akıntı ve bakteri ortaya çıkar. Sonuç olarak da orta kulakta enfeksiyon ortaya çıkar.

Eğer yetişkinlerde görülen orta kulak iltihapları zamanında tedavi edilmezse kulak zarında tahribat meydana gelebilir. Hatta duyma yetisinin kaybına kadar gidebilir. Bu nedenle zamanında müdahale çok önemlidir. Orta kulak iltihabının semptomları arasında baş dönmesi, ateş, kulaktan irin akması, denge kaybı, duymada problem yaşanması, mide bulantısı ve kusmak yer alır.

Yetişkinlerde İç Kulak Hastalıkları

İç kulak iltihabının en yaygın şekli Presbycusis isimli enfeksiyon çeşididir. Genellikle ileri yaşlarda duyma kaybına sebep olur. Diğer bir iç kulak enfeksiyonu Labyrinthitis’tir. Bu enfeksiyon genellikle kişi bir çeşit travma geçirdiği zaman ortaya çıkar. Çeşitli duyma aletleri ile duymada meydana gelen kayıp telafi edilebilmektedir.

,

Yetişkinlerde Kulak Hastalıkları İçin 1 Yorum Yapılmış

  1. gamze 15 Ağustos 2015 #

    Benim kulağım bundan bir ay önce ağrı yapmaya başladı, doktora gittim, mantar var dedi, antibiyotik ve damla verdi. Şimdi yine ağrıyor, aradan bir ay geçti. Sanki kulağım şiş gibi cızırtılı sesler var yine antibiyotik ve damla verdi ama geçmiyor. Bu arada bu kulağIm üç yaşından beri ara sıra ağrıyor, şimdi 28 yaşındayım, iyi bir doktora denk gelemedim galiba sürekli damla ve antibiyotik kullanıyorum. Şimdiden tesekkür ederim.

Bir cevap yazın