Yıpranmış Saçlar İçin Bakım

Yıpranmış Saçlar İçin Bakım

Yıpranmış saçlarınızı eski sağlıklı günlerine geri döndürmek için çabalamaktan yoruldunuz mu? Bu yazımızda doğal ve evde yapabileceğiniz yıpranmış saç için bakım önerileri bulacaksınız.

Yıpranmış saçlar kurumuş gül tarlası gibidir. Doğanın en güzel çiçeklerinden biri olan gül kuruduğunda diğer kurumuş çiçeklerden hiçbir farklı kalmaz ve canlıyken etrafa salınan güzel kokular ve parlak renkleri hemen unutulur. Kuru ve yıpranmış saçlarda aynı kuru güller gibi çabuk kırılabilir ve kolayca dökülebilir.

Piyasada ve kuaförünüzde yıpranmış saçlar için bakım maskeleri ve diğer kozmetik saç bakım ürünlerini bulabilirsiniz. Ancak bu bakım ürünleri bütçeleri sarsacak kadar pahalı ürünlerdir. Biz bu yazımızda hem cüzdanın hem de saçların dostu maskeler ve yıpranmış saçlar için doğal bakım önerileri vereceğiz.

Saçların Yıpranmasının Sebepleri

Saç telleri belirli proteinlerin bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Bu protein tabakalarında meydana gelen sorunlar saçların solgun ve sağlıksız görünmesinin ana nedenidir.

Isıyla Çalışan Saç Şekillendirici Cihazlar

Fön makinesi, saç düzleştirici ya da saç kurutma makinesini çok gerekli olmadıkça kullanmamalısınız. Bu tip ısıyla çalışan cihazlar saç tellerini olduğu kadar saç derisini de kurutmakta dolayısıyla saç köklerinin zarar görmesine neden olmaktadır. Saçlarınızı mümkün olduğunca doğal kurumaya bırakın.

Boya Gibi Kimyasal Saç Ürünleri

Saç ağartma ürünleri, boya ve perma gibi saça uygulanan kimyasal maddeler saçlara çok fazla zarar vermektedir. Ayrıca aşırı kimyasal madde içeren şampuanlar, saç bakım ürünleri, sprey, jöle ve köpük gibi şekillendiriciler uzun dönemli kullanımlarda saçın sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. Bu ürünleri en aza indirin ya da mümkünse organik olanlardan alın.

Hava ve Çevre Koşulları

Büyükşehirde yaşayanlar için hava kirliliği saçın yıpranmasında büyük rol oynamaktadır. Fazla güneşte kalmak saçı oluşturan proteinlerde kırılmaya neden olur. Kış aylarında soğuk hava koşullarının da saçın dostu olduğu söylenemez. Olumsuz hava koşullarından korunmak için açık havada bulunduğunuz sürelerde şapka kullanabilirsiniz.

Tarak ve Fırçalar

Saçlarınızı kurumadan fırçalarsanız kırıkların oluşma ihtimali artacaktır. Saçlarınızı fırçalamadan ya da taramadan önce tamamen kurumasını bekleyin. Plastik taraklar ve plastik kıllı fırçalar saçta elektriklenme yaratacağı için tahta taraklar ve doğal kıllara sahip fırça kullanmanızı tavsiye ederiz.

Yıpranmış Saçlar İçin Bakım Tavsiyeleri

Yıpranmış saçlar için pek çok bakım reçetesi bulunmaktadır. Ayrıca kuaförünüzden yıpranmış saçlar için bakım önerisi ve ürünleri alabilirsiniz. Biz evde yapabileceğimiz uygulamalara bir göz atalım.

Isıyla Yıpranmış Saçlar İçin Bakım

Saç kurutma makineleri ve saç düzleştirici cihazlar yüzünden saçlarınızda kırıklar oluşabilir. Öncelikle bu kırıkları kesin. Kırıkları her ay düzenli olarak alırsanız saçlarınızın sağlıklı biçimde uzamasını sağlayabilirsiniz. Bu dönem içinde saçlarda kurutma makinesi kullanmayın. Kullanmanız gerekiyorsa soğuk havayla çalıştırın. Tükettiğiniz gıdalara protein açısından zengin besinler ekleyin. Proteini fazla miktarda almanız deride kaşıntı gibi sorunlara yol açabileceği için dengeli olarak tüketmelisiniz.

Kimyasal Ürünlerle Yıpranmış Saçlar İçin Bakım

Yumurta, boya gibi kimyasal saç ürünleri ile yıpranmış saçlar için kullanılabilir. Bir kaç yumurtayı karıştırıp saç köklerinden uçlarına doğru sürün. Saçınızı topuz yapın ve bone takın. Yumurta kuruduktan sonra nemlendirici içeren bir şampuanla iyice yıkayın ve durulayın. Saçlarda belirli bir iyileşme sağlayana kadar 5-6 günde bir yumurta maskesini kullanabilirsiniz.

Saç diplerine zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile masaj yapıp yarım saat beklettikten sonra yıkamanız saç derinizi dolayısıyla saç köklerini nemlendirecektir. Bunu zayıflayan saçları güçlendirmek için de kullanabilirsiniz.

Yıpranmış Saçlar İçin Doğal Bakım Maskeleri

Zencefil Kökü Maskesi: Özellikle kepek için etkili bir doğal ürün olan zencefil kökü doğal bir güneş engelleyici olan susam yağı ile karıştırıldığında saçı koruyucu bir maske elde edilmektedir. 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefili çeyrek su bardağı susam yağı ile karıştırıp masaj yaparak saç derinize ve saç diplerine sürün. 10 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayın.

Kuşdili ve Zeytinyağı Maskesi: Bu doğal maske yıpranmış saçlar için en iyi yöntemlerden biridir. Kuşdili doğal bir antioksidan olup aynı zamanda saçların hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır. Zeytinyağı ise saç derisinin nemlendirilmesi ve saç tellerinin korunması için etkilidir. Çeyrek su bardağı zeytinyağını 2-3 dakika ılıttıktan sonra içine 5 damla kadar kuşdili yağı dökün. Saçınıza masaj yaparak sürdükten sonra 15-20 dakika bekletin ve şampuanla yıkayın. Bu maskeyi güneşe çıkmayacağınız zamanlarda yapmalısınız.

Bunlar, yıpranmış saçlar için bakım önerisi olarak tavsiye edebileceğimiz bir kaç doğal yöntem. Bu maskeleri ve diğer doğal saç bakım maskelerini düzenli olarak yaparsanız saçlarınız hava koşullarına, ısıyla çalışan saç cihazlarına, kimyasal saç bakım ve şekillendirme ürünlerine karşı daha dayanıklı olacak ve sağlıklı görünümünü koruyacaktır.

Bu yazıyla ilgili henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın